| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dimecres, 18 d'abril de 2007
>

Maresme. El conseller de Medi Ambient ratifica la depuradora a la costa de PinedaT.M.. Pineda de Mar

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, considera que la construcció de la depuradora de l'Alt Maresme a primera línia de la costa de Pineda «és prioritària perquè resol el sanejament de cinc municipis i perquè assegura el finançament procedent dels Fons de Cohesió Europeus, de 14,4 milions d'euros».

Baltasar va respondre fa pocs dies una pregunta sobre això adreçada pels tres diputats maresmencs al Parlament, Ramon Camp, Joan Morell –que també és alcalde de Pineda– i Benet Maimí. Pel conseller, malgrat ser conscient del rebuig a l'emplaçament tant de sectors polítics locals com de la societat civil, l'equipament «no es pot endarrerir més». «La ubicació de la depuradora a la façana litoral permet situar-la al centre de gravetat del sistema de sanejament dels cinc pobles servits i incorpora altres millores, com ara la mínima ocupació del terreny, la nul·la afectació a espais de valor protegit agrícola, la utilització de les millors tecnologies disponibles –sistema de desodorització i minimització de l'impacte–, disseny d'integració paisatgística i sostenibilitat energètica», apunta el conseller en el seu escrit de resposta.

Malgrat que les eleccions al Parlament van alentir el procés, Pineda ha reiterat en diferents ocasions que no vol la planta depuradora a la seva platja. Per unanimitat, tots els grups municipals de Pineda van apostar perquè l'equipament es fes al pla de Grau de Malgrat. La societat civil i les entitats ecologistes també han portat el cas al síndic de greuges.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.