| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 7 de juliol de 2022


dimarts, 17 d'abril de 2007
>

CiU busca revalidar l'alcaldia que va prendre a UPM fa quatre anys

En les últimes municipals la federació nacionalista va aconseguir un regidor més que el seu principal rival

l'anàlisi de Torroella de Montgrí i l'Estartit

ÒSCAR PINILLA / E. PICAS. Torroella de Montgrí
A l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit hi governa CiU, amb Carles Negre com a alcalde. En les eleccions d'aquest any, l'alcalde repeteix com a alcaldable amb el convenciment que l'avala «la feina ben feta». La segona força més votada al municipi, UPM, es presenta per primer cop lligada amb el PSC per evitar que aquest últim faci llista municipal. Tot i així, el candidat d'UPM, Joan Margall, està convençut que el fet d'anar sota el paraigua del PSC no comporta cap pèrdua de llibertat del partit. Per la seva banda, el grup l'Estartit Independent (LEI) i ERC formen la tercera i quarta força municipal, respectivament, i s'entreveu que seran decisives. En canvi, el PP es presenta a l'alcaldia amb l'objectiu d'entrar a l'Ajuntament.
L'actual alcalde es presenta amb molta confiança per la feina feta. El balanç d'aquests quatre anys el troba molt positiu perquè «s'ha complert un 95% del programa electoral i s'han adquirit altres compromisos a posteriori, com ara la llar d'infants, la urbanització del polígon industrial, la biblioteca i el casal d'entitats, i s'ha revifat l'economia del poble, a més de qüestions mediambientals, com és la protecció de les hortes del Ter», assegura Negre. Tot això s'ha pogut aconseguir gràcies a una legislatura estable, després d'arribar a un acord amb LEI, amb Eduard Vila al capdavant, que repeteix a la formació. Malgrat l'enteniment dels últims anys, Carles Negre «no descarta res», ja que el panorama polític pot canviar ja que l'ajuntament passarà de 13 a 17 regidors. Una de les reivindicacions de LEI és la creació de l'EMD, una fórmula que permet constituir un ajuntament a l'Estartit però sense formar un municipi independent. Vila adverteix que si aquesta alternativa fracassa, ressorgirà un moviment que tornarà a reclamar la segregació de Torroella.

La segona força més votada en les últimes eleccions és UPM, que es presenta aquest mandat amb l'acompanyament de les sigles PM, que fa que els vots vagin a parar al PSC a l'hora de constituir els plens del Consell Comarcal i de la Diputació. Aquest acostament no ha estat ben vist per ICV, que ja ha anunciat que deixa de donar suport a UPM.

Per la seva banda, el candidat d'ERC, Josep M. Bufí –que s'estrena com a alcaldable– està convençut del seu programa i s'ha proposat passar de dos a sis regidors, i governar Torroella. En canvi, el cap de llista del PP, Andrés Navarrete, té com a objectiu entrar a l'Ajuntament, ja que és l'única formació que es presenta sense representació municipal.

Dues cares noves en les cinc candidatures a l'alcaldia de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Andrés Navarrete (PP) i Josep M. Rufí (ERC) són les propostes inèdites. Navarrete té com a objectiu canviar la tendència del PP i estrenar regidor al municipi. Joan Margall (UPM) i Carles Negre (CiU) van ser dos dels candidats més votats en les últimes eleccions. ERC intentarà, com a mínim, recuperar la regidoria perduda el 2003; i Eduard Vila (LEI), mantenir o augmentar la presència a l'Ajuntament.JOSEP M. RUFÍ (ERC) - 45 anys. Nascut en el marc d'una saga de veterinaris, és des del 1981 militant d'ERC, formació de la qual ha estat president local i conseller nacional.
ANDRÉS NAVARRETE (PP) - 44 anys. És la primera vegada que es presenta en unes eleccions municipals, encara que fa quatre anys va donar suport a CiU.
JOAN MARGALL (UPM) - 31 anys. És historiador i arqueòleg. Té un gran bagatge social, ja que és membre de moltes associacions del municipi baixempordanès.
EDUARD VILA (LEI) - 48 anys. Va entrar a l'Ajuntament l'any 1987 i ha encapçalat la candidatura de LEI en tres ocasions: les municipals del 1991, del 2003 i les d'aquest any.
CARLES NEGRE (CiU) - 35 anys. Va interrompre la feina de director d'operacions i logística d'un grup empresarial per fer d'alcalde, el 2003. És economista de professió.
EDUARD VILA (LEI) - 48 anys. Va entrar a l'Ajuntament l'any 1987 i ha encapçalat la candidatura de LEI en tres ocasions: les municipals del 1991, del 2003 i les d'aquest any.
CARLES NEGRE (CiU) - 35 anys. Va interrompre la feina de director d'operacions i logística d'un grup empresarial per fer d'alcalde, el 2003. És economista de professió.
De 13 a 17 regidors - El panorama polític pot canviar ja que l'ajuntament passarà de 13 a 17 regidors per l'augment de la població.

Examen del mandat - El 2003, el poble de Torroella volia un canvi i ho va demostrar a les urnes. Per CiU, les eleccions del maig són com un examen del mandat.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.