| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 2 d'abril de 2023


diumenge, 15 d'abril de 2007
>

Mataró amplia la prohibició de beure al carrer a tots els polígons industrials i a les urbanitzacions

Les restriccions han de donar resposta a una demanda dels empresaris i veïns

LLUÃ. Mataró
Ni dins el nucli urbà ni als afores. Mataró ha decidit ampliar l'ordenança de civisme municipal i prohibir també beure al carrer a tots els polígons industrials i a les urbanitzacions. El regidor de Seguretat i Prevenció, Ramon Bassas (PSC), assegura que tot i que aquesta activitat és poc freqüent a la ciutat, la intenció és prevenir «una de les problemàtiques que pertorba més l'ús dels espais públics i la convivència ciutadana», però també donar resposta a una demanda dels veïns i dels empresaris.


+ Un grup de joves, en una imatge d'arxiu, consumint alcohol al carrer. Foto: EL PUNT

La zona d'oci de Mataró es concentra bona part al polígon industrial de Pla d'en Boet. Els empresaris d'algunes de les fàbriques fa temps que es queixen dels desperfectes que alguns joves provoquen a les seves naus i de la brutícia que deixen acumulada al voltant, sobretot ampolles de vidre. Al polígon hi ha les discoteques i els locals musicals, que s'omplen fins a altes hores les nits dels caps de setmana. Abans, però, molts joves es concentren als carrers, a prop dels cotxes i davant les fàbriques per beure una estona. Les deixalles i els vidres trencats que s'acumulen durant tot el cap de setmana fan que el dilluns el paisatge que es troben els treballadors sigui del tot desolador.

L'ordenança de civisme que l'Ajuntament de Mataró té en marxa des de fa dos anys ja prohibeix el consum d'alcohol als nuclis més habitats, sempre que generi molèsties als veïns i hi hagi aglomeracions, però la normativa no especificava res dels polígons industrials ni de les urbanitzacions que hi ha als afores de la ciutat, zones escassament poblades. Ara la intenció, segons explica Ramon Bassas, és «cobrir una llacuna» perquè la policia local pugui actuar i disposi d'una eina legal que li faci costat de manera permanent». La proposta es va aprovar en el darrer ple per unanimitat de tots els grups municipals.LA CIUTAT BLINDADA
El polígon del Pla d'en Boet i les Hortes del Camí Ral, a la zona oest de la ciutat, el de Mata-Rocafonda, a l'est, i les sis urbanitzacions, juntament amb l'entorn de l'hospital de Mataró i del centre comercial Mataró Parc, s'han afegit a la llista d'espais on no es podrà beure alcohol al carrer.

El regidor de Prevenció i Seguretat explica que durant el temps d'aplicació d'aquesta norma s'han pogut aixecar fins a 162 actes dins de la ciutat. El cap de la policia local de Mataró, Joan Cernuda, assenyala també que el consum massiu de begudes alcohòliques en llocs no autoritzats és una pràctica que s'està estenent ràpidament com a forma d'oci, amb grans concentracions organitzades, i que a la capital del Maresme ja hi ha hagut diversos antecedents. A banda de les molèsties per als veïns i de la brutícia, beure al carrer ocasiona, segons Cernuda, que les situacions puguin degenerar en actes vandàlics.

Els que segur que no rebran de bon grat l'ampliació de les restriccions seran els col·lectius de joves que sovint es troben en aquestes zones. L'elevat preu de les consumicions a l'interior dels locals propicia aquest popular fenomen, que segons les autoritats locals s'estén a grups de persones cada cop més joves.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.