| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de maig de 2024


dijous, 12 d'abril de 2007
>

Intel·lectuals, artistes i esportistes donen suport a Núria Pòrtulas i en demanen la llibertat

Oleguer Presas va llegir el manifest, presentat ahir en un acte a Barcelona

SÍLVIA BARROSO. Barcelona
El moviment de suport a Núria Pòrtulas no para de créixer. Desenes d'intel·lectuals, artistes i esportistes han signat un manifest que també té 2.224 adhesions més de particulars i entitats. El text, que demana la llibertat de Pòrtulas, va ser presentat ahir a la tarda a Barcelona, en un acte que va reunir unes 300 persones. El defensa del Barça Oleguer Presas va llegir el manifest. L'acompanyaven el pallasso Tortell Poltrona, l'actor Carles Canut i l'escriptor Matthew Tree, entre altres persones.


+ La cosina de Pòrtulas, al mig, amb l'advocat Benet Salella. Al darrere, Tortell Poltrona, Oleguer Presas, Carles Canut, Matthew Tree i August Gil Matamala.

La presència de personatges molt populars com ara Oleguer Presas i Tortell Poltrona es va combinar amb les reflexions del filòsof gironí Josep-Maria Terricabras, les paraules personals de la cosina de Pòrtulas i les explicacions de l'advocat de la jove, Benet Salellas. Amb aquests ingredients, la campanya de suport a la noia de Sarrià de Ter acusada de col·laboració amb banda armada va fer un salt qualitatiu: intel·lectuals, artistes i esportistes ja hi han entrat de ple mentre els Mossos d'Esquadra continuen investigant i el secret de sumari s'ha prorrogat una vegada més.

L'acte es va tancar amb crits de «Núria, llibertat» després de la lectura del manifest. Oleguer Presas, flanquejat per Tortell Poltrona, Carles Canut, Matthew Tree i l'advocat August Gil Matamala –pare de l'actriu Ariadna Gil–, havia llegit el text. Pels signants, entre els quals també hi ha Lluís Llach, Marina Rossell i Manu Chao, el cas de Pòrtulas «és un cas entre molts altres de persones imputades per causes polítiques, amb què es retalla la llibertat d'expressió».

Salellas va resumir el procés que el 9 de febrer va portar Pòrtulas a la presó de Soto del Real, i que va començar quan el 27 de gener els Mossos li van confiscar una llibreta. Dies després la van detenir i li van aplicar la llei antiterrorista. «Les anotacions que hi tenia eren per a la campanya de suport a Joan Surroche, que sempre ha estat pacífica, amb concentracions i repartiments de fulls volants, la resta són hipòtesis», va assegurar Salellas. Per Terricabras, els ciutadans «han d'exigir l'abolició de la llei antiterrorista, que capgira l'estat de dret i permet detenir abans d'investigar». NOTÍCIES RELACIONADES

>Concentració a Girona

>Unes 300 persones donen suport a Pòrtulas a Barcelona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.