| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 22 de juliol de 2024


dijous, 12 d'abril de 2007
>

Les treballadores de Clece accepten la proposta i posen fi a la vaga de 37 dies

Anuncien una campanya contra Anna Pagans perquè no surti escollida alcaldessa

EDUARD BATLLE. Girona
L'assemblea de treballadores de l'empresa de neteja Clece va aprovar ahir per majoria desconvocar la vaga –90 persones hi van votar a favor i 15 en contra– que ha durat 37 dies i que ha afectat escoles i equipaments públics i dos centres mèdics –el Trueta i el Santa Caterina–. Les treballadores i l'Ajuntament de Girona van valorar l'acord a què van arribar gràcies a la mediació de Treball, però ahir, en acabar-se l'assemblea, les representants del comitè van avisar: «La lluita continua perquè anem a fer caure la Pagans: no volem que surti escollida.» L'alcaldessa no va voler entrar en polèmica i va lloar Treball per haver facilitat l'acord final.


+ Moments abans de començar l'assemblea de treballadores a la seu de la CGT a Girona. Foto: E.B.

Avui a les sis del matí s'ha posat fi a 37 dies de vaga de les treballadores de Clece. L'assemblea que van celebrar ahir als locals de la CGT va acabar amb el resultat esperat, després que la nit anterior, a la seu del Departament de Treball a Barcelona, el comitè de vaga ja signés la mediació cap a les onze i després de dotze hores de reunió. En total, de les 105 treballadores presents en la reunió, 90 van donar el seu vot favorable perquè es desconvoqués la vaga; en contra hi van votar una quinzena.

«Estem molt contents d'haver donat suport a la lluita d'aquestes treballadores», va començar dient el líder sindical Salvador Aranda, després de l'assemblea. Però mentre es va signar la mediació i es va donar per acabada la vaga, les treballadores van destacar: «Ara ha arribat l'hora d'anar contra la Pagans.» Les treballadores que integren el comitè de vaga van destacar amb ironia: «Ens agrada més criticar la Pagans que donar cops amb el pal de fregar, perquè no volem que surti escollida una alcaldessa que està al costat dels rics.»

Les treballadores i el mateix Aranda van valorar: «Hem guanyat aquesta lluita i estem igual o més forts encara que el primer dia.» La vaga va començar el 5 de març i després de les reiterades crítiques diàries contra l'Ajuntament i l'alcaldessa, amb les protestes davant del balcó del consistori, les treballadores encara no en tenen prou amb l'acord: «Volem lluitar per les nostres reivindicacions i també perquè tinguem més personal, perquè així millori la neteja de la ciutat i hi surtin guanyant els ciutadans», va destacar una de les treballadores més actives durant les protestes.

Aranda en cap moment es va manifestar en la crítica contra l'alcaldessa i va preferir destacar els acords de millora que s'han aconseguit i que no varien gaire de les propostes que Treball va presentar en la primera reunió, del 4 d'abril.SENSE AUGMENT DE SOU
Les treballadores no han aconseguit l'objectiu que pretenien amb aquesta vaga, que era tenir un augment de 300 euros perquè el seu salari base és de 719 euros. L'acord inclou algunes mesures socials, com ara l'increment progressiu de la plantilla de la companyia i la congelació de les sancions obertes a algunes vaguistes, a l'espera del que dictamini la justícia. Tot i això, l'empresa no té previst tirar endavant la denúncia que va presentar perquè va considerar que la vaga era il·legal.

Les propostes signades es basen en la millora de les cobertures de les vacants, amb un permís de quinze dies per als matrimonis de parelles de fet. També s'ha assolit un permís de 90 dies sense sou per als treballadors que ho demanin i que l'empresa aboni un 40% del salari deixat de percebre pel personal que ha dut a terme la vaga. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un conflicte crispat i amb un final desafiant

>Ratificat l'acord que posa fi a 37 dies de vaja de neteja.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.