| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de desembre de 2023


dimarts, 10 d'abril de 2007
>

La febre per les operacions de cirurgia estètica arriba als òrgans genitals

A Barcelona ja hi ha dues unitats especialitzades que atenen un 70% de dones i un 30% d'homes

LAIA BRUFAU. Barcelona
La cirurgia plàstica ha fet un pas més a l'hora de satisfer els desitjos de la seva clientela. Des de fa poc més d'un any algunes clíniques de Barcelona han notat un augment de la demanda del que ja s'ha denominat cirurgia íntima: intervencions que milloren l'aspecte o la funcionalitat de l'aparell genital femení o masculí. Es tracta de persones, sobretot dones, que no se senten còmodes amb la imatge externa d'aquesta zona o bé han perdut plaer sexual amb el pas del temps. Així, els cirurgians han posat en marxa noves tècniques que permeten millorar l'aspecte dels llavis superiors o inferiors de la vagina, treure greix de la zona púbica o bé fer un lífting de les parets vaginals. En els homes l'allargament de penis continua sent l'operació més demanada.


+ A la imatge, el doctor Vila-Rovira en una intervenció al Centre Mèdic Teknon. / Foto: EL PUNT

Ara ja es pot dir que la cirurgia plàstica ofereix la possibilitat de canviar l'aspecte de totes les parts del cos humà. Des de fa pocs mesos s'ha notat un augment, incipient però constant, de la demanda d'operacions centrades a millorar la funcionalitat o l'aspecte dels aparells genitals tant femenins com masculins. Entre la professió mèdica aquesta especialitat ja s'ha denominat cirurgia íntima. Una prova d'aquest creixement és que a la ciutat de Barcelona ja s'han fet els primers mesos d'aquest any dues jornades tècniques sobre el tema. Precisament les dues clíniques que han organitzat tots dos esdeveniments són les úniques que tenen una unitat especialitzada només en aquest tema: el Centre Mèdic Teknon i la Clínica Planas. Aquests serveis estan formats per cirurgians plàstics i també ginecòlegs i uròlegs, que en molts casos han de donar el vistiplau a l'operació abans de fer-la.

El doctor Ramon Vila-Rovira és el cap de la unitat del Centre Mèdic Teknon i afirma que en els darrers mesos han notat aquest increment: «En fem entre tres i quatre al mes i la demanda és cada cop més gran.» Vila-Rovira exposa que entre la clientela predominen les dones, «aproximadament vénen un 70% de dones i un 30% d'homes». Afirma que els resultats són molt més efectius en les dones que no pas en els homes i, també, són les que queden més satisfetes: «A vegades amb els homes ens trobem que, encara que l'operació sigui un èxit, ells no estan del tot contents perquè esperen un canvi més important. Encara hem de millorar molt les tècniques de l'aparell genital masculí.»

Per què cada cop tenen més acceptació aquestes operacions? Vila-Rodona ho atribueix a la creixent informació sobre la possibilitat de reparar imperfeccions en aquestes zones: «Molta gent comenta que creia que el seu problema no tenia solució.» Un altre motiu que al·leguen moltes pacients és que volen recuperar l'aspecte de l'aparell genital de quan eren joves, «en bona part motivades perquè tenen una parella nova i volen fer desaparèixer l'excés de greix o de pell al pubis». La cirurgia íntima ja està força implantada als Estats Units, on hi ha clíniques només d'aquesta especialitat, i en altres països europeus, com Itàlia. L'especialista remarca que les tècniques que s'apliquen avui dia no eren habituals abans ja que «fins fa poc tan sols es resolien temes congènits greus». El preu mitjà d'una operació d'aquestes característiques pot variar entre els 1.500 i els 4.000 euros, i en la majoria de les intervencions de l'aparell femení només es requereix anestèsia local i un postoperatori amb poques molèsties. Això sí, es recomana no mantenir relacions sexuals fins al cap d'un mes o dos, depenent de l'abast de la intervenció.

El president de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica i cap de la unitat que hi ha a la Clínica Planas, Carles del Cacho, defensa que no s'han de frivolitzar aquest tipus d'intervencions: «Si l'aspecte dels genitals preocupa al pacient és absolutament lícit que s'operi.»

A més, indica que no es tracta de persones avesades a fer-se operacions d'estètica sinó que «en molts casos són pacients que tenien aquesta inquietud de feia molt de temps però no l'expressaven».

En l'últim mes a la Clínica Planas s'han fet una dotzena d'operacions d'aquest tipus i a l'Institut Universitari Dexeus en practiquen unes quatre cada mes. El ginecòleg de Dexeus Pere Barri Soldevila coincideix amb el seu col·lega que bona part dels pacients resolen amb aquestes operacions un defecte que «els ha acomplexat durant tota la seva vida».

Òrgan genital femení - Labioplàstia reductora: modelar els llavis menors que són massa grans o que han tingut lesions.
- Labioplàstia d'augment: per aconseguir un aspecte més juvenil s'hi trasplanta greix de la pacient mateix.
- Himenoplàstia: consisteix a reparar l'himen i a deixar-lo un altre cop intacte.
- Lipoplàstia vulvar: es treu greix de la zona púbica i de les parts superiors dels llavis majors. Es pot fer un lífting per fer desaparèixer excedents de pell.
- Reducció de clítoris: quan el clítoris és massa gran es disminueix el volum respectant la sensibilitat.
- Rejoveniment vaginal: recuperació del to muscular de les parets interiors de la vagina.

Òrgan genital masculí - Allargament de penis: alliberament dels lligaments que fixen el penis amb el pubis. Augment d'1,5 a 4 centímetres.
- Engruiximent de penis en actitud de repòs: s'hi posen empelts de greix o pell de l'abdomen del pacient. Es millora el diàmetre entre 1,5 i 2 centímetres.
- Correcció del penis ocult: els excedents de teixit combinat amb una circumcisió radical en la infància en dificulten la localització. Amb una liposucció i la fixació dels teixits del penis s'aconsegueix reduir aquest cas.
- Rejoveniment escrotal: es corregeix l'excedent de pell a l'escrot per evitar un efecte pèndol.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Posar fi a les pèrdues d'orina

>Dues clíniques creen unitats especialitzades en cirurgia estètica dels genitals

>Dues clíniques creen unitats especialitzades en cirurgia estètica dels genitals

>Dues clíniques creen unitats especialitzades en cirurgia estètica dels genitals

>Dues clíniques creen unitats especialitzades en cirurgia estètica dels genitals

>Dues clíniques creen unitats especialitzades en cirurgia estètica dels genitals

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.