| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 17 de setembre de 2021


diumenge, 1 d'abril de 2007
>

Girona programa 60 actes per celebrar la relació de vint anys amb Bluefields

L'acte central de l'aniversari de l'agermanament serà una festa el 14 d'abril al parc Central

DANI VILÀ. Girona
L'Ajuntament de Girona ha programat una seixantena d'actes entre l'11 i el 18 d'abril per celebrar el vintè aniversari de l'agermanament de Girona amb el municipi nicaragüenc de Bluefields. El consistori ha dissenyat una programació molt dirigida als ciutadans amb la voluntat d'aprofitar l'aniversari per difondre les accions de cooperació que impulsa Girona a Bluefields. L'acte principal dels vint anys d'agermanaments entre les dues ciutats serà la Festa de la Solidaritat, que es farà el dissabte 14 d'abril a la tarda al parc Central de Girona. També s'ha elaborat el documental Bluefields-Girona, ciutats germanes .


+ La població infantil i escolar ha centrat diverses actuacions a Bluefields. Foto: GRAMIS

Els centres cívics, la Universitat de Girona i diverses escoles de la ciutat concentraran bona part de la programació per celebrar els vint anys de relació solidària entre Girona i Bluefields. El consistori ha triat aquests escenaris per fer partícips tots els barris i facilitar que els ciutadans coneguin aquest fructífer agermanament. L'acte principal serà la Festa de la Solidaritat, al parc Central de Girona, el dia 14 a la tarda. L'espectacle infantil de Jordi Tonietti obrirà la tarda i precedirà la rebuda institucional que farà l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, a la delegació de Bluefields que viatjarà expressament per celebrar els vint anys de l'agermanament. Cançons nicaragüenques i l'espectacle de carrer Batec de les cultures completaran la festa de la solidaritat, que es clourà amb la projecció del documental sobre les dues dècades de relació entre Girona i Bluefields. La regidoria de Cooperació i Solidaritat farà un balanç de la participació dels gironins en aquesta festa per estudiar la possibilitat de repetir-la els pròxims anys.

La dansa serà una de les activitats que s'han programat per apropar els gironins a la realitat de Bluefields. Centres cívics com el de Sant Narcís, el dia 12, i el centre Onyar de Vila-roja, el 15, faran tallers de dansa. El dia 11, el centre cívic del Pont Major farà un intercanvi culinari amb productes de Nicaragua.

Diverses xerrades a escoles i instituts de la ciutat per part de la delegació de Bluefields permetran que els escolars coneguin com la solidaritat de Girona ha permès canviar en alguns àmbits el dia a dia d'aquest municipi nicaragüenc.

La recepció oficial de la delegació de Bluefields a l'ajuntament de Girona es farà el dia 13 d'abril. Durant tota la setmana, el documental Bluefields-Girona, ciutats germanes es projectarà en diversos espais, per exemple la sala d'actes de la Facultat d'Educació de la Universitat de Girona (UdG). Tota la programació es pot veure al web de Girona. NOTÍCIES RELACIONADES

>25 projectes en dues dècades

>L'agermanament de Girona amb Bluefields arriba als vint anys i es faran seixanta actes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.