| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 11 d'agost de 2022


diumenge, 1 d'abril de 2007
>

La cobertura de la ronda uneix la Guineueta i Canyelles, 15 anys després que Maragall la prometés

Els veïns havien reclamat durant anys una rambla per reduir el soroll del trànsit

ANNA BALLBONA. Barcelona
La cobertura de la ronda de Dalt, al pas per la Guineueta i Canyelles, ja és una realitat, que ha permès unir aquests dos barris. Aquesta setmana s'han acabat els treballs de la segona fase d'aquesta cobertura, que ha inclòs una rambla sobre la ronda, i ahir se'n va fer la festa d'inauguració. Han hagut de passar 15 anys perquè la promesa de cobrir la ronda que va fer l'aleshores alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, s'hagi materialitzat. Aquesta havia estat una reivindicació dels veïns durant molts anys.


+ La festa d'inauguració es va fer a la rambla que cobreix la ronda de Dalt. Foto: ORIOL DURAN

L'any 1992 Pasqual Maragall va prometre la cobertura de la ronda de Dalt i els veïns l'han reclamada durant anys. Ara finalment, els barris de la Guineueta i Canyelles, al districte de Nou Barris, deixen de tenir la ronda com una barrera física, gràcies a la rambla que s'hi ha fet al damunt i que, de passada, permet apaivagar el soroll del trànsit.

En l'acte d'inauguració d'ahir, l'alcalde Jordi Hereu i els representants veïnals de la Guineueta i Canyelles es van referir al fet que aquesta obra era «llargament desitjada». Hereu va agrair «el treball dels veïns i la seva col·laboració», i va destacar l'impacte positiu d'aquesta cobertura, que permet «unir per sempre dos barris».

«Tenim tot això gràcies a la lluita que han fet els veïns», va subratllar Manel Sánchez, de l'associació de veïns de Canyelles. Sánchez va aprofitar per demanar que s'arribi aviat a un acord per remodelar els pisos de Canyelles deteriorats per la patologia estructural de la carbonatosi que tenen. Agustí García, president de l'associació de veïns de la Guineueta, va recordar que al barri encara hi falten equipaments com ara un centre cívic, un casal d'avis i una escola bressol.

Aquesta última fase de la cobertura ha afectat el tram de la ronda de Dalt entre la plaça de Karl Marx i la rambla de la Guineueta Vella.

Sobre la ronda, s'hi ha fet una rambla de 558 de longitud, que, juntament amb les pantalles acústiques que s'hi han instal·lat, fa minvar el soroll de la circulació uns 15 decibels. A banda de la rambla, hi ha un tram semicobert, amb piles al lateral i la coberta. En total, aquesta actuació ha costat 18,4 milions d'euros. NOTÍCIES RELACIONADES

>El túnel de la Rovira

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.