| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dijous, 29 de març de 2007
>

El passeig fluvial de Sant Jaume tindrà dos quilòmetres i costarà 4,4 milions

El projecte llargament reivindicat pel consistori servirà per frenar l'erosió dels marges del riu

ROSER ROYO. Sant Jaume d'Enveja
El projecte del futur passeig fluvial de Sant Jaume d'Enveja ja està enllestit. Recorrerà tota la façana fluvial del municipi des de l'embarcador Arques fins al de la Cava, cosa que representa prop de 2 quilòmetres de recorregut. L'actuació representarà una inversió de 4,4 milions d'euros finançada íntegrament per la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient i servirà també per frenar l'erosió dels marges del riu. Ahir el projecte es va presentar en un acte públic a l'Ajuntament de Sant Jaume, i el cap de demarcació de Costes a Tarragona, Jordi Galofré, va avançar que les obres podrien començar abans de final d'any.


+ Jordi Galofré mostrant el projecte del passeig fluvial de Sant Jaume. Foto: R,ROYO
La degradació del bosc de ribera i l'increment de la navegació fluvial han provocat una preocupant erosió als marges de l'Ebre al tram final del riu, és el cas de Sant Jaume i Deltebre. Amb l'objectiu de frenar aquesta erosió i alhora recuperar com a espai social les vores del riu, la direcció general de Costes ha invertit molts diners els últims anys en passejos fluvials al tram final de l'Ebre –a Tortosa, Amposta o el de Deltebre, que només fa uns mesos que es va inaugurar–. Ara és el torn del de Sant Jaume i la solució tècnica que es farà servir per frenar l'erosió és molt semblant a la de Deltebre: blocs de formigó articulat al mig dels quals es plantarà vegetació autòctona. A més s'instal·laran barreres de puntals de fusta per trencar les onades que provoquen les embarcacions i atenuen el seu impacte. El passeig fluvial tindrà 1,9 quilòmetres de recorregut coincidint amb la façana fluvial del municipi, hi haurà un carril bici de tres metres i un passeig de vianants de la mateixa amplada. Entre el passeig de vianants i el marge del riu hi haurà una zona verda amb espècies autòctones: 4.700 arbres i 3.500 arbustos. El projecte es va presentar ahir en un acte públic al qual va assistir el subdelegat del govern central a Tarragona, Joan Maria Abelló, i el cap de demarcació de Costes, que va dir que abans de final d'any es podrien licitar i adjudicar les obres. El Ministeri de Medi Ambient ja té pressupostats dins el pla integral del Delta els 4,4 milions d'euros de l'actuació.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Canviar l'actitud del poble»

>Sant Jaume tindrà dos quilòmetres de passeig fluvial, que costaran 4,4 milions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.