| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 28 de novembre de 2022


dimarts, 27 de març de 2007
>

Interior assegura que la noia detinguda per terrorisme a Girona «marcava objectius»S. G-A. M. B.. Girona

La noia de Sarrià de Ter detinguda a Girona per terrorisme «marcava objectius» per a possibles atemptats, segons va assegurar ahir a El Punt el secretari general del Departament d'Interior, Joan Boada. En una entrevista telefònica, Boada admetia que la noia «potser» no planejava cap atemptat, però creu que «qualsevol altre podria haver posat una bomba» amb la informació que ella recollia. Aquestes són, segons el secretari general, les conclusions dels informes que els Mossos van presentar a l'Audiencia Nacional per demanar un manament que els permetés escorcollar la casa on vivia Pòrtulas i detenir-la.

No es van trobar els explosius que els Mossos buscaven i se li va retirar la imputació per tinença d'explosius, però va ser interroga i empresonada per pertinença a banda armada. Boada no concreta de quina es tracta. «L'anarquisme extremista s'organitza, ho diu l'Audiencia Nacional», argumenta.

La relació de Pòrtulas amb el seu amic Joan Sorroche, detingut per danys terroristes a Itàlia, i una llibreta amb notes de la noia són alguns dels indicis presentats pels Mossos, tot i que el cas es coneix parcialment perquè està sota secret de sumari. En la llibreta, Pòrtulas hi havia anotat detalls sobre la situació judicial de Sorroche i adreces d'edificis oficials a Girona: els Mossos creuen que eren objectius, i ella va dir al jutge que apuntava les adreces perquè hi buscava feina.

La noia està empresonada a Soto del Real des del 9 de febrer. El seu germà, Miquel Pòrtulas, es va queixar ahir de la investigació dels Mossos, que considera poc curosa. Com a exemple, recorda que l'atestat parla de «l'informador Salellas», quan Salellas [Sebastià] és l'advocat de Sorroche, que explicava a Pòrtulas la situació del seu amic.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.