| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de març de 2019


dissabte, 24 de març de 2007
>

Barcelonès Nord. El CEIP Artur Martorell de Badalona es trasllada a les aules del nou edifici

Els alumnes fan l'última classe als històrics edificis a Can Solei i dimecres van al nou, també al parc

JORDI GONZALO. Badalona
El nou edifici de l'escola Artur Martorell de Badalona s'estrenarà dimecres, després de 18 mesos d'obres. Els alumnes van fer ahir la darrera classe als històrics edificis del parc de Can Solei, i ho van celebrar amb una festa i una xocolatada. Dilluns i dimarts es farà el trasllat i dimecres l'activitat educativa es reprendrà ja al nou equipament, situat també dins el parc, però a la part de dalt, a tocar del camp de futbol. En un dels edificis que es deixa s'hi podria traslladar l'escola d'art Pau Gargallo. D'altra banda, la Generalitat s'ha compromès a rehabilitar les escoles Lola Anglada i Ventós Mir i a construir el nou edifici del Ventura Gassol.


+ La comunitat educativa va visitar ahir les noves instal·lacions del CEIP Artur Martorell. Foto: J.G.

La comunitat educativa de l'escola Artur Martorell està de festa: el nou edifici reivindicat des de fa molts anys ja és una realitat i dimecres ja s'hi faran les primeres classes. El sentiment, però, és agredolç, perquè deixen enrere els històrics edificis de Can Solei, on s'han fet classes des de fa 38 anys. «Ens fa molta il·lusió, però també sap greu deixar els altres edificis, feia molts anys que hi érem», explicava ahir Rosa Pontacq, directora de l'escola. El nou Artur Martorell està dins el parc, una de les reivindicacions de la comunitat educativa, però l'entrada principal es farà des del carrer Seu d'Urgell. Els històrics edificis de Can Solei, dels quals ahir es va acomiadar la comunitat educativa, podrien mantenir l'activitat educativa. S'estudia traslladar-hi l'escola d'art Pau Gargallo.

A la tarda, infants, mares, pares i professors van fer una festa de comiat amb una xocolatada. Després tots junts es van traslladar a la part de dalt del parc per veure el nou edifici. Els comentaris de tothom eren molt positius: «Mira com n'és de bonica, Anna» deia una mare a la seva filla mentre entraven a la nova classe. El que més es va destacar va ser la sensació d'estar dins el parc. I és que des de les aules de baix, les de preescolar, es pot accedir directament a la part del parc de dins l'escola.

Àlex Mañas (ICV-EUiA), regidor d'Educació, va destacar que l'obra està «molt ben integrada al parc». Mañas va avançar ahir que la Generalitat ja ha iniciat el procés de cessió per construir la segona línia de l'Artur Martorell i l'Ajuntament proposa uns terrenys que van del nou edifici cap al lateral de l'autopista, «fent una ela». NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Reunió Maragall-Mañas

>L'escola Artur Martorell es trasllada dimecres al nou edifici

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.