| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


divendres, 23 de març de 2007
>

Acomiaden una metgessa perquè es dirigia als clients en català

L'empresa SEAE, del Prat, reconeix que l'acomiadament és improcedent i l'afectada la denuncia

EVA GARCIA PAGÁN. Barcelona
Acomiadada únicament per haver-se dirigit en català als clients. Una metgessa del centre esportiu municipal Sagnier del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) va ser acomiadada divendres passat «per la seva negativa a l'ús de l'idioma castellà, en haver estat advertida en diverses ocasions», segons resa la mateixa carta d'acomiadament, en què l'empresa gestora de la instal·lació, SEAE, reconeix que és improcedent. L'afectada, que treballava exclusivament en aquest centre des de fa set anys, no ha acceptat l'acomiadament i ha denunciat els fets davant el jutjat social de Barcelona. CCOO diu que, si cal, arribarà al Tribunal Superior.


+ Anna Vegué ha treballat set anys al centre esportiu Sagnier del Prat de Llobregat. Foto: G.MASSANA

«Prioritzo parlar en català si m'entenen perquè és la meva llengua i m'hi trobo més còmoda però no em nego a parlar en castellà. És més, si no m'entenen canvio d'idioma però això passa poc, perquè la comprensió és alta.» A la doctora Anna Vegué, l'anunci d'acomiadament que l'empresa Servei d'Ensenyament i Assessorament Esportiu (SEAE) li va lliurar divendres passat la va agafar totalment per sorpresa. «A mi no em consta que hi hagués moltes queixes, només la d'un usuari, i no era pas una queixa formal, que lamentava que hagués atès la seva senyora en català. Tot i que la usuària havia entès les meves indicacions, el fet que no canviés al castellà quan ella s'hi va dirigir en aquest idioma no li va agradar», explicava ahir, sensiblement afectada per la decisió.

La companyia que gestiona les instal·lacions del complex esportiu municipal Sagnier, del Prat de Llobregat (carrer de Frederica Montseny, 2-4), va lliurar el 16 de març la carta d'acomiadament a la treballadora, que feia set anys que estava incorporada al servei de metges de les instal·lacions. En la carta, el president del consell de la companyia reconeix que «aquest acomiadament és improcedent» i acredita la màxima indemnització, però la treballadora no l'ha acceptat i ha denunciat els fets davant el jutjat social de primera instància de Barcelona, segons van informar ahir fonts del sindicat CCOO, que han assessorat la treballadora. L'empresa justifica l'acomiadament «a la multitud de queixes rebudes dels usuaris de la instal·lació situada al Prat de Llobregat, amb relació a la seva negativa a la utilització de l'idioma castellà, en haver-li advertit en diverses ocasions d'aquesta circumstància». Ahir, cap representant de la companyia SEAE va voler fer declaracions respecte al tema.

Anna Vegué treballava al servei de dietètica i nutrició del centre i a l'Aqualus, de rehabilitació de lesions en mitjà aquàtic. NOTÍCIES RELACIONADES

>«Arribarem al Tribunal Superior de Justícia si cal»

>Acomiaden una metgessa perquè parlava en català

>Una metgessa perd la feina perquè es dirigia als usuaris en català

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.