| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 13 d'agost de 2020


dimarts, 20 de març de 2007
>

Barcelonès Nord. Tortajada i López Guardiola cauen de la llista que el PSC aprovarà a Badalona

Els socialistes voten avui una proposta que també prescindeix de Julián García i Rodríguez Miralles

SARA MUÑOZ. Badalona
Al PSC de Badalona ha saltat la sorpresa. Malgrat que durant el dia d'avui encara poden introduir-se canvis de darrera hora, la candidatura que aquest vespre voten els militants socialistes prescindeix del primer tinent d'alcalde, Eduard Tortajada, i del regidor de l'àmbit de Serveis del Territori, Francesc López Guardiola. Tampoc no hi seran el regidor de l'àmbit de Serveis a la Comunitat, Julián Garcia, ni l'edil de Promoció de la Ciutat, Manuel Rodríguez Miralles. Amb ells, amb molta probabilitat, cauran altres regidors, en una voluntat in extremis de l'alcaldessa de presentar una candidatura totalment renovada.


+ Eduard Tortajada, a l'esquerra, i Francesc López Guardiola, en imatges d'arxiu. Foto: S.M. Q.P.

A la ciutat feia dies que corria el rumor que l'agrupació local del PSC renovaria de dalt a baix la seva llista. El procés, de fet, s'ha afrontat en els darrers dies, com ho demostra el fet que alguns dels actuals regidors no sabien ahir a la nit, a menys de 24 hores de l'assemblea en què es votarà la candidatura, si repetiran com a candidats. És el cas del regidor d'Esports, José Antonio Lara; de la regidora de la Dona, Paquita Teruel, i de la regidora de Joventut, Raquel López. Fonts socialistes apunten que, de tots tres, Teruel és l'única que té la continuïtat garantida.

Els que no seguiran, per a sorpresa de molts ciutadans, són el primer tinent d'alcalde, Eduard Tortajada (a l'Ajuntament de Badalona des de l'any 1983) i el regidor de l'àmbit de Serveis del Territori i vicepresident de la federació del PSC al Barcelonès Nord, Francesc López Guardiola. Tortajada, home de confiança d'Arqué, havia de repetir inicialment en el número 2 de la llista (per desig exprés de l'alcaldessa) però el procés de renovació que vol encetar Arqué no s'hauria entès sense la seva marxa. Les pressions d'algun sector també han contribuït, segons sembla, a precipitar la seva sortida del consistori.

La voluntat in extremis de renovar la llista, si res no canvia en el darrer moment, també ha arrossegat López Guardiola. El regidor, que ahir no va voler fer cap declaració, salta de la llista en una decisió que algunes fonts socialistes veuen com una operació de la direcció nacional per deixar el camí lliure cap a l'alcaldia al primer secretari Jordi Serra. Serra, per la seva banda, no va voler avançar ahir cap pista sobre la llista que aquest vespre, al Teatre Principal, se sotmet a votació. Ha transcendit, però, que ell és un dels pocs regidors socialistes que tenen la continuïtat garantida. També repetiran el regidor de Via Pública, Francesc Serrano, i tot apunta que l'edil de la Dona, Paquita Teruel, afrontarà un nou mandat, l'últim de la seva carrera com a regidora de Badalona.

Qui es jubilarà passats els comicis del 27 de maig serà el regidor de l'àmbit de Serveis a la Comunitat, Julián García, després de tres mandats al consistori. Tampoc no continuarà el regidor de Promoció de la Ciutat, Manuel Rodríguez Miralles. Un dels aspectes que ahir no va transcendir és el futur de la parella formada per la regidora de l'àmbit de Serveis a les Persones, Roser Castillo, i el regidor de Cultura, Josep Duran, que ahir va estar il·localitzable. Tothom al partit tenia molt clar, els darrers dies, que només hi havia lloc per a un dels dos.CARES NOVES
L'hermetisme amb què l'alcaldessa Maite Arqué està portant el procés d'elaboració de la llista ha evitat que es facin públics abans d'hora els noms de les persones que s'estrenaran a la candidatura socialista. Només sona amb força el del coordinador de Pomar, Albert Tomàs, que el 2003 ocupava el lloc número 15. També és molt probable que el número 2 l'ocupi una dona que debutaria a la llista, i més tenint en compte que el PSC, com ha demostrat a Santa Coloma i més recentment a Barcelona, no situa el delfí de l'alcalde o alcaldessa immediatament al darrere del màxim dirigent. Un altre dels fixatges podria ser el d'una dona que prové del món de l'ensenyament. En qualsevol cas, tots els dubtes s'aclariran en poques hores. Avui també aprova la llista el PSC de Montgat i de Sant Adrià. L'agrupació colomenca ho farà dijous.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Presenten Matamala.

>Barcelonès Nord. La regidora Fort passa del tercer al cinquè lloc de la llista de Gent

>Barcelonès Nord. ERC de Montgat incorpora una catedràtica a la llista electoral

>El PSC de Badalona prescindeix de Tortajada i López Guardiola

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.