| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 de juliol de 2024


dissabte, 17 de març de 2007
>

L'Ajuntament de Girona vol que s'incrementin els serveis mínims de la vaga del personal de neteja

El consistori tem que la durada compliqui la situació a escoles i llars d'infants

DANI VILÀ. Girona
L'Ajuntament de Girona ha demanat al Departament de Treball un increment dels serveis mínims establerts per a la vaga del servei de neteja que fa tretze dies que afecta diverses instal·lacions municipals. El consistori sol·licita que el servei sigui d'un 100% a les escoles bressol i a l'escola d'educació especial. L'alcaldessa, Anna Pagans, es va mostrar categòrica en «exigir» tant a l'empresa Clece com als treballadors en vaga que comencin les negociacions que permetin solucionar el conflicte laboral.


+ Salvador Vilagran, al fons, amb Anna Pagans i Amèlia Barbero, en primer terme. Foto: D.V.

Pagans va explicar ahir en roda de premsa que la petició d'augment dels serveis mínims s'ha realitzat «per continuar garantint unes mínimes condicions per poder fer les classes amb normalitat». El consistori va presentar ahir a Treball la sol·licitud en què demana uns serveis mínims per a les escoles d'un 85% respecte a la normalitat, netejar cada dos dies els casals d'avis i cada quatre les instal·lacions esportives.

Els regidor d'Organització Administrativa, Salvador Vilagran, i la regidora de Règim Interior, Amèlia Barbero, van acompanyar Pagans en la roda de premsa. L'alcaldessa va reclamar a les dues parts implicades que facin tots els possibles per posar fi a la vaga.

Pagans va garantir que l'Ajuntament no s'ha plantejat recuperar el servei «per no trencar el dret de vaga». El consistori espera que la nova mediació prevista per a principis de la setmana que ve a Barcelona entre les dues parts permeti avançar cap a la solució al conflicte laboral, per bé que va admetre que la posició de l'empresa i la dels treballadors estan molt allunyades.

Per la seva banda, la directora de Treball a Girona, Núria Arnay, va garantir que el departament estudiarà la petició del consistori d'increment dels serveis mínims i confia que la setmana que ve es resoldrà aquesta sol·licitud.

Els treballadors en vaga del sindicat CGT persisteixen en les seves mobilitzacions públiques diàries. En un comunicat, els treballadors acusen l'empresa de pressionar-los amb sancions. També critiquen que l'Ajuntament no forci l'empresa a negociar. Les principals reclamacions són un increment del sou, que ara és de 718 euros segons el sindicat CGT, un canvi de contractes temporals per fixos i una millora d'altres aspectes de les condicions laborals dels treballadors.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.