| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 27 de setembre de 2022


divendres, 16 de març de 2007
>

Una campanya de pares i mestres demana la desobediència a la tercera hora de castellà a primària

El manifest «Pel català a l'escola» rep 40.000 adhesions

MARCEL BARRERA. Barcelona
Importants entitats com ara la Federació d'Associacions de Pares d'alumnes de Catalunya (FAPAC), el sindicat USTEC-STES i Òmnium Cultural van fer ahir una crida a mobilitzar-se contra la tercera hora de castellà a les escoles de primària i van presentar un manifest que reclama la derogació de la normativa i la «desobediència» contra l'augment d'hores de castellà.


+ Imatge d'una aula de primària. Foto: JOSUÉ GARCIA

La plataforma Pel català a l'escola, que va néixer l'any 2003 per oposar-se a les quatre hores de castellà que proposava el govern del PP de José María Aznar, torna a estar activa, aquesta vegada contra la tercera hora de castellà que ja ha estat aprovada oficialment pel govern del PSOE. La campanya va arrencar quan fa unes setmanes es van començar a rebre en la pàgina web de l'anterior campanya moltes adhesions. En un mes se n'han comptat fins a 40.000. «Ha estat una allau, el Departament d'Educació ha de reaccionar», segons va explicar ahir el portaveu de la plataforma, Oriol Ampuero.

El manifest que firmen 13 entitats rebutja el decret d'ensenyaments mínims del Ministeri d'Educació i reclama que la Generalitat pugui decidir «sense invasions competencials de l'Estat». Els signants del manifest, entre els quals hi ha l'associació de pares FAPAC i el sindicatUSTEC-STES, «donen suport al professorat, que ja ha manifestat la seva insubmissió a la normativa» i «encoratja els professors a desobeir el reial decret i a mobilitzar-se fins a la seva derogació». Carme Alcoverro, de la plataforma, va dir ahir durant la presentació de la campanya que el català està «amenaçat» per la tercera hora de castellà i per la necessitat social que hi ha d'aprendre l'anglès. Els promotors de la campanya no van descartar fer accions de protesta al carrer. El manifest s'enviarà al conseller d'Educació, Ernest Maragall, i a la ministra Mercedes Cabrera.EL TC ADMET EL RECURS
El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el conflicte positiu de competències que va presentar la Generalitat pel decret d'ensenyaments mínims a primària i que inclou, entre altres temes, la tercera hora de castellà. El TC ha acceptat els articles 6.4, relatiu a l'establiment dels temps de lectura diaris; l'11.2, d'organització tutorial; el 13.5, d'atenció als alumnes d'incorporació tardana; l'11.6, que fa referència a les altes capacitat intel·lectuals, i l'annex, que preveu la tercera hora de castellà. El Constitucional dóna al govern espanyol un termini de 20 dies per les al·legacions.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El TC admet a tràmit el recurs de la Generalitat

>Pares i mares criden a la insubmissió contra la tercera hora del castellà

>Pares i mestres fan una crida a la insubmissió contra la tercera hora de castellà

>Els mestres criden a la insubmissió contra la tercera hora

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.