| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 30 de novembre de 2021


dijous, 15 de març de 2007
>

Les escoles de Girona volen que se certifiqui que la vaga no té cap perill per a la salut

De moment no es planteja el tancament de cap centre

D. VILÀ N. ASTORCH. Girona
Els directors de les escoles de Girona han traslladat a l'Ajuntament la petició que es facin revisions als centres educatius per garantir que la vaga del servei de neteja no comporta de moment cap perill per a la salut. Avui s'arriba a l'onzè dia de vaga; l'Ajuntament qualifica la situació de «preocupant» i no descarta que tècnics del consistori facin les inspeccions.


+ Els vaguistes, ahir, a la plaça del Vi, amb alumnes. Foto: E. PICAS

Els directors de les escoles públiques de Girona van expressar ahir al matí la seva preocupació per la situació als centres que està comportant la vaga del servei de neteja. La trobada va servir perquè els responsables dels centres reclamessin que tècnics especialistes certifiquin que la vaga no comporta problemes higiènics ni risc per a la salut.

La regidora de Règim Interior de Girona, Amèlia Barbero, va recollir la demanda i reconeix que si es manté la vaga gaires dies, tècnics del consistori podrien fer aquestes inspeccions o bé demanarien a Salut que se n'encarregués. Barbero qualifica la situació de «preocupant», a causa de la durada de la vaga, per bé que de moment no considera que calgui pensar en un possible tancament de cap escola. Els directors de les escoles també han decidit informar de quina és la situació als pares dels alumnes.

Aquesta setmana s'estan complint els serveis mínims i la situació està controlada en instal·lacions esportives i piscines, segons l'Ajuntament. Una situació semblant tenen l'hospital Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt. La preocupació més gran és que l'empresa Clece i el sindicat CGT continuen sense acostar posicions ni negociar cap sortida al conflicte laboral. Ahir els vaguistes es van tornar a concentrar davant de l'ajuntament. Quim Oliva, integrant de la candidatura de CiU en les pròximes eleccions municipals, critica la situació i reclama a l'equip de govern que acrediti que no hi ha perill per a la salut pública als centres afectats. NOTÍCIES RELACIONADES

>Les escoles de Girona volen garanties que la vaga de neteja no té riscos per a la salut

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.