| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 d'abril de 2021


dijous, 15 de març de 2007
>

Piqué obliga Nebrera a acatar la «disciplina» del PP i frena la crisi interna

La diputada independent assegura que ja no impulsarà «cap iniciativa sense haver-la consultat abans» amb el partit

ODEI A.-ETXEARTE. Barcelona
Montserrat Nebrera es va comprometre ahir a acatar la «disciplina» que li va exigir personalment el president del PP, Josep Piqué, després que dimarts presentés un fòrum propi de debat en un sopar a l'hotel Majestic sense haver-ne informat la direcció del partit, segons sostenen fonts del PP. Amb la promesa que no tornarà a organitzar «cap iniciativa sense consultar-la abans» amb la formació, els populars van donar per tancat un conflicte que atribueixen a dos errors: a un problema de comunicació entre les dues parts i al fet que Nebrera, que prové dels mons acadèmic i mediàtic, no ha interioritzat la «cultura de partit». La diputada va assenyalar que intentarà familiaritzar-s'hi i que s'esforçarà per «reconduir la relació» amb el grup parlamentari a què pertany.


+ Montserrat Nebrera, sola, als escons del PP. Foto: QUIM PUIG

Piqué es va reunir al migdia amb Nebrera per traslladar-li el malestar que havia provocat al PP la presentació del seu fòrum d'opinió alternativadegovern.cat i el discurs que va pronunciar, en què va definir la política catalana com una «charca ponzoñosa y asquerosa». Li va demanar que acatés la «disciplina» perquè, tot i que es va presentar a les eleccions en el número dos de la llista per Barcelona com a independent, forma part del seu grup parlamentari. Nebrera ja havia parlat al matí amb Francesc Vendrell, portaveu del PP al Parlament, però no va rectificar fins després de reunir-se amb Piqué, que la va obligar a posar-se a la raó.

Nebrera va reiterar, no obstant això, que havia informat el partit del sopar que organitzava, en contra del que sosté la direcció. Va admetre, això sí, que s'havien produït «errors de comunicació». Fonts del PP van precisar que el partit estava al corrent del sopar però en desconeixia l'abast. Altres dirigents organitzen esdeveniments d'aquest tipus i tampoc era la primera vegada que Nebrera ho feia, aquesta vegada amb el suport d'intel·lectuals liberals. Però les mateixes fonts argumenten que la creació d'una web pròpia al marge del partit és insòlita. L'atribueixen al seu ego personal, pel qual creuen que es va deixar endur sense mala intenció, ja que el seu objectiu és acostar el missatge del PP persones que podrien fer-se'l seu però que se n'allunyen per les sigles. Després del punt d'inflexió d'ahir, Nebrera es va comprometre a evitar més friccions informant la cúpula de les seves activitats, i a interioritzar la «cultura de partit», que el mateix Vendrell va dir que li faltava. El PP no es va plantejar d'obligar-la a renunciar a la seva acta de diputada, que és personal i intransferible, i de fet el reglament del grup parlamentari tampoc preveu sancions en aquests casos.

El discurs que Nebrera va pronunciar al Majestic durant una hora i tres quarts va caure com una galleda d'aigua freda sobre el PP. Va sentenciar que els partits estan «podrits» i formats per «cacics sense model de país, projectes ni, en molts casos, experiència política prèvia». Ho va fer davant de 400 persones que van pagar 50 euros pel cobert, sense que hi assistís cap membre de la direcció del PP, amb l'excepció de la diputada Maria Àngels Olano, que hi era a títol personal. Sobre els mitjans de comunicació, va afegir-hi que tergiversen i els va situar en «fase terminal». Les seves paraules van entusiasmar bona part dels assistents. Entre els quals hi havia David Ivorra, president de Noves Generacions de Sabadell, que opina a títol personal que Nebrera «diu les coses molt clares», arriba a la gent jove, i «defensa els pilars bàsics del PP».

Al matí, Nebrera va reblar el clau a Catalunya Ràdio: va assegurar que el Parlament és una «carcassa» allunyada dels ciutadans i que no és «útil». «En una comissió gairebé ens podríem estalviar fins i tot els sous, perquè en realitat tot està decidit abans d'entrar. I si no està decidit, després ho està en relació amb pactes que moltes vegades tenen poc a veure amb els programes», va etzibar. Tot i que els caps de premsa del PP van intentar evitar que Nebrera tornés a parlar als mitjans, ella va reafirmar el contingut de les seves declaracions als passadissos del Parlament poc abans de reunir-se amb Piqué. Va reconèixer, però, que havia parlat amb «un punt de gratuïtat». El president del Parlament, Ernest Benach, va sortir en defensa dels diputats en el seu bloc personal. Va respondre que «dir que no treballen» és «injust».

«En una comissió gairebé ens podríem estalviar fins i tot els sous, perquè en realitat tot està decidit abans d'entrar. I si no, després ho està en pactes que tenen poc a veure amb els programes»

«Els partits [tenen] cacics sense model de país, ni projectes ni experiència política prèvia»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>«No cregueu mai res del que jo no us digui»

>Piqué frena la crisi del PP obligant Nebrera a acatar la «disciplina»

>Piqué frena la crisi del PP obligant Nebrera a acatar la «disciplina»

>Nebrera acata la disciplina del PP i es tanca la crisi

>Piqué frena la crisi del PP obligant Nebrera a acatar la «disciplina»

>Piqué frena la crisi del PP obligant Nebrera a acatar la «disciplina»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.