| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 1 d'octubre de 2023


dilluns, 12 de març de 2007
>

Colomers busca propostes per recuperar i potenciar els espais fluvials del Ter

S'ha impulsat un projecte de participació ciutadana

JOAN TRILLAS. Colomers
L'Ajuntament de Colomers vol treure rendiment dels seus espais fluvials, sigui el meandre del riu Ter o els elements de gran valor patrimonial, per exemple el rec del Molí. És per això que ha impulsat un projecte de participació ciutadana per trobar propostes de capitalització d'aquest ric patrimoni que tinguin una visió de futur.


+ Colomers té un ric patrimoni vinculat a l'aigua, com ara aquesta resclosa. Foto: EL PUNT

Recollir propostes per elaborar un projecte de recuperació de l'espai fluvial de la zona urbana, en aquests moments encara hipotecat pel canal. Aquesta és una part del projecte de caire participatiu que impulsa l'Ajuntament de Colomers.

De fet, del que es tracta és d'animar la població perquè faci propostes, que siguin compatibles amb les normatives vigents, per recuperar els espais fluvials.

El projecte afectarà el terme municipal de Colomers, que comprèn exteriorment el gran meandre del riu. Perquè es pugui dur a terme, a través del pla de ciutadania del Consell Comarcal del Baix Empordà ja s'ha sol·licitat una subvenció al Departament de Relacions Institucionals.EL CANAL: UNA BARRERA


El canal, de fet, és una barrera entre el nucli urbà i el riu. I l'Ajuntament ha decidit treballar sense esperar al cobriment definitiu del canal, previst per aquest any. La idea és, doncs, començar un procés en què la població pugui dir la seva sobre uns espais que estan abandonats i són inaccessibles des de fa molts anys.

L'alcalde, Josep Manuel López, va manifestar: «En aquests moments estan apareixen propostes per recuperar els usos i els accessos del riu i per assegurar un nou desenvolupament per a Colomers, que complementi les activitats tradicionals.»

El projecte participatiu consta de diverses sessions: unes de caire informatiu perquè la població conegui les característiques de la zona, i unes altres en què la població, tenint presents els condicionants legals, aporti idees per recuperar aquests espais.

A partir d'aquest moment, l'Ajuntament encarregaria a una empresa mediambiental el projecte definitiu, que, segons la seva magnitud, es podria dur a terme en diverses fases.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.