| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 de juliol de 2024


dilluns, 12 de març de 2007
>

Inquietud als hospitals de Girona i Salt per la vaga del servei de neteja, que arriba al vuitè diaN.A. D.V.. Girona

Els responsables dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt temen que la vaga del personal de neteja de l'empresa Clece, SA, que avui arriba al vuitè dia, acabi afectant l'activitat assistencial dels centres. Tant el doctor Rafael Gràcia, director del Trueta, com Josep Sánchez, director dels serveis generals de l'IAS, grup que gestiona el Santa Caterina, s'han mostrat preocupats per la durada de la vaga de la neteja, sobretot per si provoca algun risc a les sales d'operacions o a la unitat de cures intensives. Fins ara la vaga, que ha estat convocada pel sindicat CGT i que també afecta les escoles públiques de la ciutat de Girona i altres dependències municipals, només ha comportat l'acumulació de brossa en alguns espais comunitaris dels centres hospitalaris, com les sales d'espera, els passadissos i els vestíbuls.

El personal de neteja que fa vaga, que, segons la CGT, és el 80%, reclama una puja salarial per arribar als 1.000 euros mensuals, l'augment de la plantilla als hospitals i una estabilitat laboral.

Dijous es va dur a terme al Departament de Treball de Girona una reunió amb les dues parts en conflicte per intentar arribar a un acord que posés fi a la vaga indefinida. La reunió es va acabar sense acord i amb les posicions molt allunyades. De fet, l'empresa Clece va presentar una demanda al tribunal social perquè considera que la vaga és il·legal.

Als centres educatius, els efectes de la vaga es van contenir amb la conscienciació dels alumnes sobre la necessitat de mantenir nets tots els espais i, en alguns casos, els mestres es van encarregar de tenir les aules en condicions. Els directors dels centres, sobretot de les escoles bressol, també es van mostrar preocupats per la durada de la vaga.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.