| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 12 d'agost de 2022


dimecres, 7 de març de 2007
>

Barcelonès Nord. Sant Adrià impulsa l'aprenentatge en empreses per a alumnes de quart d'ESO que no vulguin estudiar

L'adaptació curricular es posarà en marxa a l'IES Manuel Vázquez Montalbán

GERARD ARIÑO. Sant Adrià de Besòs
Els alumnes de quart d'ESO de Sant Adrià de Besòs que estiguin desmotivats i mostrin la seva intenció d'inserir-se en el món laboral podran entrar en contacte amb empreses, amb estades regulars que, al mateix temps, els servirà per aconseguir la graduació acadèmica. Aquesta és una de les principals actuacions incloses en el nou projecte educatiu de ciutat (Pesab), que dóna gran importància a la transició escola treball. L'IES Manuel Vázquez Montalbán serà el primer a posar-ho en marxa.


+ Una aula de l'IES Manuel Vázquez Montalbán de Sant Adrià de Besòs.

Una sortida per a aquells alumnes que, a quart d'ESO, deixen d'anar a classe i no es graduen. D'aquesta manera ho han presentat els membres del grup de treball Transició Escola-Treball del Projecte Educatiu de Sant Adrià de Besòs (Pesab). El projecte d'adaptació curricular preveu fomentar les estades en empreses per a aquells joves que no volen continuar els estudis, però que encara no poden fer pràctiques perquè no tenen 16 anys. «Es tracta de cursar part de l'ESO al centre educatiu i part en una empresa», explica el director de l'IES Manuel Vázquez Montalbán, Roger Hoyos. Aquest centre serà, el proper curs escolar, el primer de Sant Adrià a posar en marxa aquesta experiència que després es vol estendre a la resta de centres adrianencs. «L'objectiu és que els alumnes coneguin l'entorn laboral i els valors de les empreses», diu el director de l'institut.

Les tasques concretes que els alumnes hauran de desenvolupar han de quedar plasmades en un conveni que han de signar l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i el Departament d'Educació de la Generalitat i que s'està redactant. I és que aquestes estades serviran també per donar crèdits i perquè els alumnes aconsegueixin graduar-se. Es calcula que la nova experiència podria beneficiar fins a un 20% dels alumnes de la propera promoció d'aquest centre escolar.

En el marc del Pesab també es va anunciar un servei municipal de seguiment dels alumnes que acabin l'ESO per tal de garantir que continuen la seva carrera ja sigui per la via acadèmica o per la via laboral. NOTÍCIES RELACIONADES

>Sant Adrià impulsa l'estada en empreses per a joves d'ESO

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.