| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de desembre de 2021


dilluns, 5 de març de 2007
>

La seixantena de propostes de LimnosR. ESTÉBAN.

+ El pla de Martís, que Limnos demana que s'inclogui al futur parc natural. / Foto: LL. SERRAT

L'Associació de Defensa del Patrimoni Natural de Banyoles i Comarca Limnos s'ha adreçat a tots els grups que concorren a les eleccions municipals al Pla de l'Estany perquè tinguin en compte una seixantena de propostes de l'entitat. La llista inclou, com a petició més important, la declaració definitiva d'un parc natural, concebut de la manera «més ambiciosa possible». El parc, assenyalen, hauria d'incloure també els estanyols de Sant Miquel, els rius Fluvià i Ser, el clot d'Espolla, el pla de Martís, el PEIN de Rocacorba i la vall de Revardit.ACCÉS RESTRINGIT
D'altra banda, Limnos demana que es restringeixi l'accés d'embarcacions a determinades zones de l'estany per no afectar la fauna, que es mantinguin els horts que hi ha al terme de Banyoles, que es replantegin els usos del parc de la Draga i que es creï un centre d'interpretació del riu Fluvià a Vilert.

Altres propostes de l'associació són recuperar el model de ciutat compacta propi de la regió mediterrània, preservar els nuclis rurals com a elements d'interès històric i patrimonial, donar prioritat a la rehabilitació dels edificis més que a les noves construccions, fer una planificació de zones industrials de la comarca en lloc que cada municipi faci el seu polígon, modificar el POUM de Porqueres per protegir la vall de Miànigues, defensar el traçat del TAV entre Vilademuls i Bàscara que proposa el CILMA, crear borses de cotxes per compartir el vehicle, donar suport al projecte de tramvia entre Banyoles i Girona, i promoure carrils bici que connectin els municipis.

Prou granges - Es demana que s'apliqui una moratòria en la concessió de permisos per fer granges o ampliar les que ja existeixen mentre no se solucioni el problema que generen els purins a la comarca.

Planta de triatge - Pel que fa als residus, es demana que es construeixi una planta de compostatge i una altra de triatge, d'àmbit comarcal.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Mil veïns de Lloret es manifesten per evitar que es protegeixi més Santa Cristina

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.