| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 18 de juny de 2024


dissabte, 3 de març de 2007
>

Vallès. Sant Cugat facilita el reciclatge amb 35 minideixalleries als carrers

Usar els Punts Verds tindrà bonificacions de fins al 14% en la taxa de residus

C. ALUJU FERRER. Sant Cugat del Vallès
L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha proposat fer més fàcil el reciclatge de petits objectes que no es poden deixar als contenidors de recollida selectiva i per aquest motiu està instal·lant 35 minideixalleries a carrers, places i districtes de la ciutat. D'altra banda, ahir es va presentar el sistema a través del qual els usuaris dels Punts Verds obtindran bonificacions de fins al 14% en la taxa metropolitana de tractament i eliminació de residus que es cobra en els rebuts de l'aigua.


+ La minideixalleria del passeig Francesc Macià. Foto: C.A.F.

La regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que les minideixalleries s'estan instal·lant al llarg dels eixos de vianants, en places singulars de la ciutat –Octavià, d'en Coll...–, als voltants de les estacions de tren i també a l'interior dels casals dels diferents districtes. A les minideixalleries, de la mida d'un cartell publicitari, s'hi poden dur CD i DVD, cartutxos d'impressora, piles, bombetes de baix consum i de les tradicionals, bateries de mòbils i bolígrafs. Així, l'Ajuntament vol facilitar el reciclatge de productes contaminants que per les seves reduïdes dimensions és difícil que els ciutadans els portin als Punts Verds del Centre i Can Calopa.

Cada minideixalleria té una capacitat de 30 litres. Aquest servei s'està posant en marxa després d'haver signat un conveni amb l'empresa que els comercialitza, Blipvert, amb seu a Granollers. La instal·lació d'aquest nou equipament té un pressupost de 7.350 euros.

D'altra banda, Paraira i el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, van explicar que els usuaris que portin residus als Punts Verds podran aconseguir bonificacions de fins al 14% a la taxa metropolitana de tractament i eliminació de residus que es cobra amb el rebut de l'aigua. Per beneficiar-se'n, els usuaris han de portar un rebut de l'aigua –on hi ha el número de contracte– al Punt Verd i rebran una targeta amb banda magnètica per anotar les vegades que s'hi va al llarg de l'any. Un cop acabat l'any, s'aplicarà la bonificació corresponent.

Sant Cugat està recollint 1.400 tones de residus a través dels Punts Verds. Durant el 2006, aquestes instal·lacions van rebre 16.586 visites. NOTÍCIES RELACIONADES

>Sant Cugat instal·la 35 deixalleries petites a la via pública

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.