| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 24 de novembre de 2020


dijous, 1 de març de 2007
>

L'alcaldessa de Badalona diu que ningú vol viure als pisos socials de Llefià

Els afortunats responen que la majoria hi renuncien perquè, farts d'esperar, s'han comprat un pis

SARA MUÑOZ. Badalona
El polèmic pla municipal d'habitatge 2000-2003 de Badalona, que va preadjudicar 891 pisos públics que mai s'arribaran a lliurar en la seva totalitat, torna a enfrontar l'Ajuntament d'aquesta ciutat amb la plataforma d'afectats. L'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué (PSC), ha declarat que els preadjudicataris que acumulen cinc anys esperant pis no volen anar a viure a una promoció del barri de Llefià, a la perifèria de la ciutat. La plataforma recorda que 136 renúncies són de persones que ja han buscat una alternativa. Un total de 72 beneficiaris, però, s'han acollit al dret d'aspirar a una nova promoció i 48 més han acceptat el pis.


+ Assemblea de la plataforma d'afectats pel pla d'habitatge, en una imatge d'arxiu. Foto: S.M.

L'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué (PSC), va explicar ahir a la televisió local que el consistori s'ha trobat un alt nivell de renúncies a la promoció de 66 habitatges del carrer Plutó, al barri de Llefià, i que aquest fet els ha permès arribar «al número 900 de la llista». Feia així entendre que l'Ajuntament ha complert les expectatives dels 891 preadjudicataris del polèmic programa municipal d'habitatge 2000-2003, que fins i tot va fer trontollar el govern local.

La plataforma d'afectats per aquest programa explica que 136 de les 208 persones que han renunciat a anar a viure a Llefià ho han fet perquè ja no compleixen els requisits per accedir a un pis públic, ja que, segons Benjamín Recacha, portaveu del col·lectiu, «s'han hagut de buscar la vida i han comprat un pis com han pogut». En canvi, un total de 53 joves i 19 adults s'han acollit al dret de renunciar fins a dues vegades a l'habitatge que els condeix l'administració local. Recacha desmenteix les paraules de l'alcaldessa i subratlla que s'ha arribat al número 676 de la llista, alhora que indica que 48 preadjudicataris han acceptat el pis del carrer Plutó, on Regesa ha invertit 12 milions d'euros. Resten, segons els números que l'Ajuntament ha presentat a la plataforma, 14 habitatges per adjudicar. «No entenem per què no segueixen l'ordre de la llista ni per què han aturat la crida», manté Recacha, que anirà a viure al carrer Plutó.

Serà veí de Sílvia Belastegui, que considera que els que renuncien al pis «ens estan perjudicant perquè pot passar que no ens donin l'habitatge mentre no estiguin tots adjudicats». Fonts de la regidoria d'Urbanisme han matisat que és força probable que a la tardor s'adjudiquin a aquells que l'han acceptat, malgrat que la promoció no estigui plena.

Entre les 72 persones que s'han acollit al dret de renúncia parcial hi ha Sònia Garcia, que assegura que ha optat per aquesta opció «perquè actualment no reuneixo les condicions perquè m'atorguin el pis», i Maria Dolores González, que l'ha rebutjat «perquè sóc asmàtica i la promoció del carrer Plutó està en una zona de forts pendents». Ella acusa el consistori de «fer xantatge als preadjudicataris» perquè «ens estan forçant que l'agafem quan ells mateixos van aprovar les bases que ens donen dret a renunciar-hi fins a dos cops». Diu que l'Ajuntament li ha fet signar un document «conforme em puc quedar sense pis».

Alba Duch, número 346 de la llista de menors de 30 anys, també va rebre la trucada per anar a viure al carrer Plutó. No va tenir opció perquè ja s'ha comprat un pis. «Em vencia el compte habitatge i em vaig haver de buscar la vida, cansada d'esperar durant cinc anys», lamenta. Carles Guirado, amb el número 558 de la llista de joves, està esperant la primera trucada. NOTÍCIES RELACIONADES

>«Volem que arribin al 891»

>El govern deixa sense ajut al lloguer un miler d'aspirants per falta de pressupost

>Arqué denuncia que ningú vol viure als pisos socials del barri de Llefià

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.