| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 25 de setembre de 2023


dijous, 22 de febrer de 2007
>

Maresme. Els botiguers no es traslladaran mentre facin nova la plaça de Cuba de Mataró

Ara que els venedors accepten la reforma, l'Ajuntament anuncia que la començarà l'any que ve

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
Els paradistes de la plaça de Cuba Mataró ja han donat finalment el «sí» a l'esperada reforma del mercat municipal. Un 70% dels botiguers van aprovar en una assemblea tirar endavant el projecte que permetrà instal·lar-hi un supermercat i un petit aparcament per fer-lo més competitiu. L'actuació, que està previst que comenci l'estiu del 2008 i costi uns 4 milions, es farà d'acord amb els botiguers. No es traslladarà l'activitat a cap vela provisional i només hauran de tancar 40 dies per fer nova la teulada i el terra. Després, durant un any, el temps que duraran les obres, tant comerciants com paletes hauran de conviure plegats.


+ La regidora Alícia Romero i els botiguers de la plaça de Cuba van explicar ahir l'acord. Foto: LL.M.

Cinc anys després de fer-hi una primera proposta i després de refer el projecte perquè els botiguers el van rebutjar de ple, la reforma del mercat de la plaça de Cuba ja té data. La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero (PSC), va reconèixer ahir que la negociació amb els venedors, que ha durat dos anys, no ha estat fàcil però era una condició indispensable tancar un acord per tirar endavant els treballs.

La decisió dels comerciants afectats es va prendre dimarts durant una assemblea en què van participar més d'un 90% dels paradistes. Segons va assegurar Romero, un 70% dels assistents van donar suport a la reforma. El president de l'associació de venedors del mercat de la plaça de Cuba i representant del Gremi de Xarcuters, Francesc Pagès, va admetre que de les alternatives que s'havien posat sobre la taula, la reforma actual és «la que té més acceptació entre la majoria d'operadors». «Una actuació més agosarada no s'hauria pogut fer i menys no era la que volíem, per a nosaltres aquesta és la perfecta», va afegir-hi.

Les obres, segons va anunciar Romero, començaran el juliol de l'any que ve i, tal com demanaven els botiguers, no s'hauran de traslladar a cap vela provisional. El mercat només estarà tancat els primers 40 dies per fer els treballs de més envergadura, com ara fer nova la teulada i el terra. Després, i durant un any, el temps que està previst que durin les obres, els paradistes hauran de conviure amb els paletes perquè es confia que l'afectació sigui mínima. El projecte té un pressupost aproximat d'uns quatre milions d'euros. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Preparats per a l'arribada d'El Corte Inglés

>Maresme. Els botiguers pagaran

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.