| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 17 de setembre de 2021


dimarts, 20 de febrer de 2007
>

El carrer del Carme serà d'un sentit per les obres i proposen que sigui de sortida de Girona

L'Ajuntament ho troba millor, però ho decidiran els veïns

DAVID BRUGUÉ. Girona
Tot i que inicialment no es preveia fer talls fixos de trànsit durant les obres de remodelació del carrer del Carme de Girona, finalment no podrà ser. Les prospeccions dels serveis que s'han fet demostren que el vial haurà de ser d'un sol sentit. L'Ajuntament aposta perquè sigui de sortida de la ciutat, però ho decidiran els veïns en una reunió que es farà dijous.


+ El tram del carrer del Carme que es remodelarà a partir del mes vinent. Foto: DAVID BRUGUÉ

La setmana passada es van iniciar una sèrie de prospeccions per detectar on són exactament els serveis soterrats del tram del carrer del Carme que es remodela, entre el pont de l'Areny i el final de les cases del carrer. Es va comprovar que aquests són al bell mig de la calçada, que s'haurà de foradar, per la qual cosa no es pot garantir el pas de vehicles en les dues direccions. Segons ha explicat la regidora de Coordinació Territorial, Isabel Salamaña, tot i que iniciament es preveia haver de fer restriccions puntuals, s'ha decidit limitar el sentit de circulació per garantir que la calçada té prou amplada i que no hi ha perill. L'Ajuntament aposta perquè sigui de sortida de Girona, és a dir, del centre en direcció al cementiri. Això permet als veïns entrar pel carrer Julià de Chia, amb la qual cosa la mobilitat es garanteix. El principal problema el tindran els veïns de la Font de la Pólvora i Vila-roja, que per anar a Girona hauran d'anar fins a la Creueta i voltar per la prolongació d'Emili Grahit.

No obstant això, afirma Salamaña, la decisió no està presa. Per dijous s'ha convocat una reunió amb els veïns per explicar-los com es planteja l'obra, de quina manera s'executarà i també perquè decideixin si volen que el carrer acabi essent d'entrada o de sortida. «A l'Ajuntament li sembla que és millor de sortida perquè permet més comoditat als veïns i també a l'hora d'executar els treballs», afirma Salamaña, que insisteix que la decisió l'hauran de prendre els veïns.

Les obres començaran el dia 5 de març i tindran una execució llarga. Almenys no estaran acabades fins a final d'any. A part d'ampliar les voreres, es renovaran els serveis de clavegueres, es farà la xarxa separadora d'aigües –ara inexistent– i es renovarà l'enllumenat i es plantaran arbres. No es planteja mantenir-hi cap línia d'aparcament. NOTÍCIES RELACIONADES

>El carrer del Carme de Girona serà d'un sentit per obres de reforma

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.