| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 22 de setembre de 2023


dilluns, 19 de febrer de 2007
>

Camps, amb la por al cos

Font: Instituto Nacional de Estádística,La coalició entre Esquerra Unida del País Valencià i el Bloc posa molt difícil la majoria absoluta del PP, que també pateix la divisió entre els seguidors de Camps i els zaplanistes

JORDI COLOMER.El PP de Francisco Camps ha vist truncada la tranquil·litat amb què afrontava, fa pocs mesos, el futur més pròxim al País Valencià. La coalició Compromís pel País Valencià, formada, no sense nombroses dificultats, per Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i el Bloc (BNV), juntament amb Els Verds del País Valencià, Els Verds Esquerra Ecologista del País Valencià i Izquierda Republicana, ha aconseguit posar la por al cos al PP, que ara veu com se li farà molt difícil revalidar la majoria absoluta, únic resultat que el pot fer estar en el govern. El quid del canvi de la situació amb la coalició rau en la barrera del 5% dels vots per obtenir representació a les Corts Valencianes. El Bloc, fins ara, no tenia representació perquè no superava aquest llistó. Ara, però, amb la coalició, aquests vots tindran la seva plasmació, segons les enquestes, en quatre o cinc escons.

Amb aquest panorama, desitjat fa temps per l'esquerra valenciana, no han trigat gaire a emergir els nervis dins el PP i a tornar a fer-se palesa la divisió interna entre el sector de Francisco Camps i els seguidors de l'anterior president, Eduardo Zaplana. Camps ha arribat a qualificar algunes de les propostes del Compromís pel País Valencià d'«inconstitucionals», de la «prehistòria», i de «no tenir res a veure amb la realitat econòmica i social». A més, ha començat a alertar dels suposats perills d'un pacte d'esquerres.

Quant al PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, a diferència de fa quatre anys, veu com la possibilitat de conformar un tripartit amb EUPV i el BNV pot ser factible. Els socialistes encaren la recta final decidits a fer fora el PP, a qui acusen d'estar intranquil i d'inventar-se enquestes.

El Compromís pel País Valencià s'ha aplegat a l'entorn d'uns punts en què destaquen una moratòria urbanística, la normalització del valencià i l'establiment d'un estat espanyol federal, republicà i solidari. Encapçala la llista Glòria Marcos, d'EUPV.

Esquerra ha quedat fora d'aquest acord, i es presentarà sola, amb Agustí Cerdà al capdavant.ELS BLAVERS, FORA DE JOC
El blaverisme polític es tornarà a estimbar en les eleccions. Ni Unió Valenciana, que el 2003 va obtenir 72.594 vots (3,03%), ni l'encara més ultra Coalició Valenciana tenen possibilitats reals de treure cap parlamentari. El blaverisme va viure la seva etapa d'or a mitjan dels anys noranta, però el PP ha maniobrat a la perfecció i ha aconseguit engolir el seu electorat.


PRÒXIM REPORTATGE:

Diumenge vinent, Ceuta


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Ara veu com se li pot girar la truita

>En millors condicions que ara fa quatre anys

>Corrupció urbanística

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.