| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 d'octubre de 2021


diumenge, 18 de febrer de 2007
>

Alcanar recupera el seu litoral per dinamitzar el sector turístic

Costes invertirà 2,5 milions d'euros en el passeig nord de les Cases i la recuperació de Sòl de Riu

ROSER ROYO. Alcanar
La crisi de les clementines i els cítrics fa que Alcanar tinga cada dia més clar que ha de diversificar la seua economia, per això des de l'Ajuntament es veuen amb esperança els projectes que la direcció general de Costes té damunt la taula per recuperar bona part de la seua façana litoral. Es tracta de l'adequació paisatgística del tram final del riu Sénia i del passeig nord de les Cases, que representaran una inversió global de 2,5 milions d'euros. «Són projectes que donaran un valor afegit a la nostra oferta turística», va manifestar l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, tot assenyalant que en un termini de dos anys podrien ser una realitat.

A grans trets, el projecte d'adequació paisatgística del tram final del riu Sénia representarà una inversió de 700.000 euros i servirà per recuperar mediambientalment un tram de 750 metres lineals que van des de l'N-340 fins a la desembocadura del riu Sénia, a la platja de Sòl de Riu, que limita geogràficament els termes d'Alcanar (Montsià) i Vinaròs (Baix Maestrat). «Es netejarà la llera del riu de males herbes i brossa i es repoblarà l'entorn amb vegetació autòctona», va explicar el cap de Costes a la demarcació de Tarragona, Jordi Galofré, que també va especificar que s'hi instal·larà una passarel·la metàl·lica de 80 metres de llargada i tres d'amplada que unirà la part d'Alcanar amb la de Vinaròs. Encara no està definit el punt exacte on instal·lar-la però s'estudien dues ubicacions: una propera a l'N-340 i l'altra just a l'altura on hi ha la torre de Sunyer a la banda de Vinaròs, perquè són les dues zones on el riu és més estret. El projecte també inclou fer zones d'aparcament, una àrea de lleure i un carril bici paral·lel a la llera a les dues bandes del riu. A la banda d'Alcanar el carril bici enllaçaria amb el ja existent que va des de Sòl de Riu a les Cases. De fet, aquest projecte agafa com a base un estudi de la Universitat Rovira i Virgili del 2000, que destacava el deteriorament ambiental de l'espai i que proposava també instal·lar punts d'informació i miradors paisatgístics a les dues bandes del riu Sénia. «La idea és recuperar l'espai per als vianants», va apuntar Galofré. Actualment, el projecte està en fase d'avaluació de l'impacte ambiental i en poques setmanes es pot resoldre. El següent pas és sotmetre'l a informació pública i que l'Ajuntament duga a terme les expropiacions necessàries. Les previsions són que s'adjudique durant aquest any.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Passeig nou a les Cases.

>Del Marjal al riu Sénia.

>Passarel·la de 80 metres.

>Tres quilòmetres més de passeig marítim

>L'Estat invertirà 2,5 milions a recuperar el litoral d'Alcanar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.