| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 19 de gener de 2022


diumenge, 18 de febrer de 2007
>

Coherència «pop»XAVIER CASTILLÓN.

El Museu d'Art Contemporani de Castella i Lleó (Musac) i l'editorial barcelonina Actar publicaran al maig un llibre que no només servirà a Carles Congost (Olot, 1970) per repassar la seva trajectòria durant els últims dotze anys en camps com ara la fotografia, el vídeo, les instal·lacions i la música electrònica, i per crear nexes entre treballs fins ara «una mica dispersos». El llibre, acompanyat d'un CD i controlat al cent per cent per l'artista, també inclourà aportacions inèdites d'un creador que al novembre va inaugurar una important instal·lació a Torí i ara mateix és l'únic artista de l'Estat espanyol en una mostra col·lectiva internacional al Museu Irlandès d'Art Modern de Dublín, el comissari de la qual és Philippe Parreno, autor del film sobre Zidane.

El llibre, que es presentarà el 19 de maig al Musac juntament amb una instal·lació –al desembre arribarà a l'Espa Zer01 d'Olot–, es titula Say I'm your number one. «És un llenguatge molt estereotipat, propi de la cultura pop. De fet, podria ser el títol d'una cançó o d'un disc. També es pot interpretar com una demanda una mica patètica d'acceptació», diu Congost, que sempre ha tingut «molt present» l'espectador. «El meu treball vol agradar, com el pop, però no crec que això el faci necessàriament més accessible.»

Llicenciat en belles arts en l'especialitat de pintura, Congost ja va fer un vídeo com a treball de final de carrera, el 1994. Un any després va fer la seva primera exposició individual, a La Capella del carrer Hospital, el comissari de la qual va ser Manel Clot. «De seguida vaig tenir la sort de conèixer gent que va confiar en mi.»

Aquella primera exposició es titulava The Congosound, «una espècie de segell fictici per a petites produccions de música i vídeo». Congost, que es declara «exageradament coherent», va convertir The Congosound en un trio que ha gravat discos, ha fet mescles per a Astrud i Fangoria –per als quals també va fer un videoclip– i ha actuat al Sónar.

Últimament, Carles Congost treballa molt a Itàlia, on el representa la galeria Arte Ricambi, de Verona, per a la qual prepara una exposició individual, que s'inaugurarà el 2008. NOTÍCIES RELACIONADES

>Contra la demagògia audiovisual

>Reflexió punyent de l'excés

>L'ull clínic de 42 experts

>Paròdia intel·ligent

>Noves vies de crítica social

>Les 10 promeses de l'art català

>El còmic com a llenguatge

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.