| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 30 de març de 2023


divendres, 16 de febrer de 2007
>

Tots els grups polítics de l'Ajuntament de Sarrià donen suport a Pòrtulas i la seva família

Aproven una moció en què demanen respecte per la presumpció d'innocència

MONTSE BARRERA. Sarrià de Ter
L'Ajuntament de Sarrià de Ter va aprovar ahir en un ple extraordinari i per unanimitat de tots els grups polítics (PSC, ERC i CiU) una moció de suport a Núria Pòrtulas i la seva família. La moció expressa el suport a la família i també la preocupació del consistori per la situació generada, la manca d'informació i la situació d'aïllament, i demana respecte per la presumpció d'innocència. El cas passarà ara al jutjat número 6 de l'Audiència Nacional, per motius de repartiment intern entre jutjats.


+ Els cartells a l'entrada de l'hospital Josep Trueta. Foto: E. PICAS

La moció aprovada fa una exposició dels fets, des de la detenció de la noia el passat dia 7 a la casa del Pont Major de Girona, fins a dilluns en què el seu advocat va presentar un recurs contra la decisió de presó del jutge titular del jutjat número 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz. Entre els punts dels acords, a banda de donar suport a la família de la noia, expressa la preocupació per la situació generada, la manca d'informació que ha tingut la família i la situació d'aïllament en què ha estat la noia, i demana respecte per la presumpció d'innocència i l'aclariment del cas.

Familiars directes de la noia van assistir al ple, que va acabar amb un aplaudiment. L'alcalde, Nicolás Pichardo, va considerar que s'havien d'accelerar al màxim els tràmits.

D'altra banda, segons va explicar l'advocat de Pòrtulas, Benet Salellas, a partir d'ara el cas el portarà el jutjat número 6 de l'Audiència Nacional, el titular del qual és el jutge Juan del Olmo, conegut pel cas dels atemptats de l'11-M. Salellas va indicar que aquest canvi és degut a motius interns de repartiment de la feina entre els jutjats.

Mentrestant, es preveuen més manifestacions de suport a la noia a Girona, cada dimecres i el dissabte 24, i també demà a Tarragona, on s'ha convocat una concentració a la Rambla Nova, en el punt on hi ha l'estàtua Despullats, a les 12 del migdia.

Primer - Expressar la nostra preocupació per la situació generada, per la manca d'informació que ha tingut la família i per la situació d'aïllament en què ha viscut la Núria els primers dies de la seva detenció.

Segon - Expressar el suport de l'Ajuntament de Sarrià a Núria Pòrtulas, als seus pares, germà i a la seva família.

Tercer - Demanar respecte per la presumpció d'innocència i l'aclariment just del cas de manera definitiva

Quart - Fer arribar aquesta moció al Ministeri de Justícia, al Ministeri de l'Interior, a la fiscalia general de l'Estat, a l'Audiencia Nacional, a la conselleria

d'Interior, a la família Pòrtulas Oliveras i a l'advocat de Núria Pòrtulas.
 NOTÍCIES RELACIONADES

>Campanya al Trueta

>Tots els grups de l'Ajuntament de Sarrià de Ter donen suport a Pòrtulas i la seva família

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.