| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 d'abril de 2020


divendres, 16 de febrer de 2007
>

Barcelona estrenarà el centre de cultura popular i tradicional abans d'acabar-se aquest anyROSA DÍAZ. Barcelona

+ Una vista virtual de la futura Casa dels Entremesos. Foto: EL PUNT

«Avui no és el dia, però gairebé», va dir ahir en nom de la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella, Xavier Cordomí. Ahir no es va inaugurar la Casa dels Entremesos, el futur centre de cultura popular i tradicional que s'instal·larà a l'antic Palau Mercaders, al barri de Santa Caterina. Però es va signar el conveni que estableix que la gestió del centre la farà la coordinadora, i com la desenvoluparà. Per anar posant fil a l'agulla, i perquè quan acabin les obres de restauració i adaptació de l'edifici, que estan molt avançades i que permeten augurar que l'equipament podrà funcionar abans que acabi el 2007, es puguin posar a treballar immediatament.

No s'inaugurava, doncs, la Casa dels Entremesos, però la signatura del conveni es va fer en un acte de celebració de gran volada. Hi van assistir l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu; el regidor de Cultura i de Ciutat Vella, Carles Martí; el primer tinent d'alcalde, Xavier Casas; el director general de Cultura Popular i Tradicions de la Generalitat de Catalunya, Ramon Fontdevila; a banda de nombrosos representants d'entitats de la cultura popular, representats per Xavier Cordomí, i també d'altres associacions del territori.

Tothom es va felicitar per aquest nou pas en un projecte que és esperat des de fa uns 25 anys i que veu la llum perquè les entitats que hi ha al darrere «s'ho mereixen», com va dir Hereu. La tasca constant de recuperació de les figures de la cultura popular al llarg dels anys, de la música, dels balls, de les tradicions en definitiva, ara tindrà un lloc per exhibir-se permanentment i per desenvolupar nous reptes.

A banda de guardar i exposar les figures, la coordinadora organitzarà activitats per difondre entre el públic de totes les edats la cultura popular. També vol establir relacions amb altres centres semblants d'arreu de Catalunya.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.