| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 13 de juny de 2024


dimarts, 13 de febrer de 2007
>

Montse Abbad, nomenada directora de TVE a Catalunya en substitució de Joan Tàpia

Té una llarga trajectòria professional, sobretot en el sector privat

EL PUNT.
El director de TVE, Javier Pons, va proposar ahir al president de la Corporació RTVE, Luis Fernández, el nomenament de Montse Abbad com a directora de TVE a Catalunya. Abbad substituirà Joan Tàpia, que ocupava el càrrec des de l'1 de juny del 2004. Abbad té una llarga trajectòria professional, sobretot en el sector privat. Des de fa un any era subdirectora de ficció d'Antena 3. Els anys anteriors havia treballat a El Terrat, on Pons era director general fins que es va incorporar a TVE.


+ Montse Abbad, nova directora de TVE a Catalunya. Foto: TVE

Montse Abbad es va mostrar ahir contenta pel seu nomenament i va destacar que havia començat la seva carrera professional als antics estudis Miramar de TVE. «Em sento afortunada i molt orgullosa de tornar a la casa on vaig començar la meva carrera i que va marcar la meva vocació pel sector audiovisual. Miramar primer i Sant Cugat després han estat focus d'enorme talent. Un talent que jo em comprometo a continuar estimulant en col·laboració amb el gran equip humà que treballa a TVE a Catalunya», va dir Abbad.CARRERA AL SECTOR PRIVAT
Tot i haver començat als estudis Miramar de TVE, Abbad ha fet la major part de la seva carrera en el sector privat. Les seves darreres feines havien estat a El Terrat –on va coincidir amb Pons– i Antena 3.

Montse Abbad Sort (Barcelona, 1963) va estudiar filologia i antropologia a la Universitat de Barcelona i va començar a TVE com a auxiliar de programa en la sèrie Las aventuras de Pepe Carvalho (1984). Després, es va integrar com a sòcia i productora executiva a la productora Ovideo TV, responsable en aquella etapa de projectes audiovisuals com ara sèries d'Els Joglars a TVE, del Tricicle a TV3 i de Comediants, tant a TVE com a TV3, i també de grans esdeveniments com ara el disseny de les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona.

A partir del 1993, va desenvolupar projectes com ara Los ladrones van a la oficina i Sexo débil, va treballar com a guionista en diverses productores i diversos canals (Boca Boca, Mad TV, Cartel, Guadiana, Video Zapping, Antena 3, canal Plus i TV3) i va dirigir programes com ara Osados (Antena 3).

El 1998 va fundar Coc, una productora de continguts que va dirigir fins al 2003, quan va iniciar la seva col·laboració amb El Terrat amb la producció executiva del programa Homo zapping. Va estar a la productora d'Andreu Buenafuente dos anys, durant els quals també va llançar La gran evasión, a ETB2, i va ser coordinadora de continguts. Des del febrer del 2006 era subdirectora de ficció d'Antena 3.SANT CUGAT, «IMPORTANT»
RTVE remarcava en el comunicat d'ahir que «amb aquest nomenament Luis Fernández vol subratllar la importància que té Sant Cugat per al futur de la companyia». Els membres del consell d'administració visitaran d'aquí a poc el centre i hi celebraran una reunió ordinària.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.