| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 15 d'octubre de 2019


dilluns, 5 de febrer de 2007
>

Mantindran les protestes a Badalona fins que no s'acabin les actituds incíviques

Uns 200 veïns es van concentrar ahir i hi tornaran avui

JORDI GONZALO. Badalona
Els veïns del barri de la Salut de Badalona contraris a l'actitud incívica d'algunes persones d'origen romanès, es concentraran cada dia al carrer. Les manifestacions van començar dissabte i es van repetir ahir. Exigeixen que l'administració garanteixi la convivència al barri, i volen forçar unes famílies d'origen romanès a abandonar l'immoble on viuen.


+ Alguns dels concentrats, ahir, al carrer Pau Piferrer, a la Salut de Badalona. Foto: QUIM PUIG

Cap de setmana mogut al barri de la Salut. Ahir es va repetir la concentració davant del número 90 del carrer Pau Piferrer. Uns dos-cents veïns van tornar a tallar el carrer, com havien fet dissabte, per denunciar els problemes de convivència amb algunes persones d'ètnia gitana i d'origen romanès. Al balcó del primer pis d'aquest immoble van desplegar una pancarta en què es podia llegir: «Romanesos fora. No a l'incivisme. No som racistes.» A sota, a la planta baixa, la porta d'accés a l'habitatge on viuen una vintena de persones d'origen romanès, focus de la protesta dels veïns, era custodiada per agents dels Mossos d'Esquadra. Cada cop que algú hi entrava o en sortia, rebia una esbroncada.

«Romanesos fora», «Alcaldessa, dimissió» o «El barri unit mai serà vençut» són tres de les consignes que cridaven els manifestants. El govern local va ser un dels blancs de les queixes. Marc López, un dels concentrats, va reclamar més seguretat i equipaments per al barri: «Els joves no saben on anar, i si tinguessin una biblioteca on estudiar o un poliesportiu on fer esport, no serien al carrer i les coses anirien més bé.» Els manifestants van voler deixar clar que el problema no és una qüestió de racisme, sinó de convivència. «Volem seguretat, que no ens robin ni que ens amenacin, que els nostres fills puguin anar tranquils pel carrer i que hi hagi més neteja», va dir Julia Sánchez, que va actuar com a líder de la protesta. Sánchez va tancar la manifestació a quarts de nou del vespre fent una altra convocatòria per avui, i dient que es repetirà cada dia.

El conflicte va esclatar dissabte de manera espontània per un afer domèstic entre els veïns del primer pis –autòctons– i els del segon –d'origen romanès–, que van acabar marxant de l'edifici per la pressió veïnal. Segons els veïns, s'han instal·lat a la planta baixa, amb la vintena de persones, també romanesos, que ja hi vivien. NOTÍCIES RELACIONADES

>Els polítics entren en el conflicte

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.