| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 25 de març de 2019


dissabte, 3 de febrer de 2007
>

El I Congrés Carlos Barral commemorarà els 50 anys de la publicació del seu primer poemariF. RODRÍGUEZ. Calafell

El I Congrés Internacional Carlos Barral, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de març a Barcelona i a Calafell, estudiarà l'obra literària del barceloní Carlos Barral, calafellenc d'adopció que va morir el 1989. L'alcalde de Calafell, Joan Olivella, i el regidor de Cultura, Miquel Rosa, van destacar ahir a la Casa Museu Carlos Barral, situada en aquest municipi penedesenc, que en aquesta primera edició del congrés, que serà biennal, es commemorarà el 50è aniversari de la publicació del primer poemari de Barral, Metropolitano, un llibre que forma part del fons de la Biblioteca Municipal Ventura Gassol.

La direcció del congrés anirà a càrrec de l'escriptora Carme Riera, professora de literatura a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i experta en l'obra literària de Barral i amiga de la família. Entre els ponents que han confirmat l'assistència al congrés destaquen Rosa Regàs, Anna Maria Moix, Esther Tusquets, Juan José Armas Marcelo, Àlex Susanna, Luisa Cotoner, Tomás Sánchez Santiago, Luis Izquierdo, Josep Maria Castellet, Manuel de Lope, Antonio Rabinad, Alberto Oliart, José Manuel Caballero Bonald, Malcolm Otero Barral (nét del poeta), Maria Payeras i José Vicente Saval.

El programa s'encetarà l'1 de març a la UAB amb la ponència Carlos Barral, home de llibertat, a càrrec de l'exministre, advocat i amic de la família, Alberto Oliart. A partir de les cinc de la tarda d'aquest mateix dia, totes les conferències tindran lloc a les dependències municipals de la platja de Calafell. A més, del 23 de febrer al 18 de març hi haurà en aquest mateix espai una exposició sobre l'obra pictòrica de Carlos Barral, ja que quan l'Ajuntament va adquirir la casa també va obtenir el llegat literari i artístic de l'escriptor i editor.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.