| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 16 d'octubre de 2021


dissabte, 3 de febrer de 2007
>

Els esplais demanen el suport dels ajuntaments per educar en el lleure

Ernest Maragall anuncia ajudes per a activitats extraescolars

MARCEL BARRERA. Barcelona
La Fundació Catalana de l'Esplai, formada per 110 entitats de lleure, va presentar ahir en el marc de les primeres jornades Esplai i municipi, que es van fer a l'Escola Industrial de Barcelona, un total de vuit propostes adreçades als ajuntaments catalans. Els esplais van demanar que els consistoris elaborin plans de xoc dirigits a garantir l'educació en el lleure, especialment als barris més pobres, que augmentin les polítiques de beques i que considerin el moviment del lleure com un actor educatiu més.


+ A la dreta, el conseller Ernest Maragall ahir en les jornades. Foto: ORIOL DURAN

Amb la mirada posada en les polítiques municipals que han de definir els nous ajuntaments que surtin de les urnes la primavera vinent, la Fundació Catalana de l'Esplai va organitzar ahir unes jornades en col·laboració amb la Diputació de Barcelona a les quals van assistir unes 300 persones, moltes d'elles responsables tècnics de les àrees d'educació d'ajuntaments, diputacions, consells comarcals i Generalitat.

Els esplais demanen que es garanteixi l'«equitat i l'accés a les activitats de lleure educatiu incrementant les polítiques de beques per als sectors amb més dificultats» i que es «promogui i es doni suport i recursos a la integració de joves d'origen immigrat». Per Carles Barba, vicepresident de la Fundació Catalana de l'Esplai, en aquests moments «no totes les famílies es poden pagar l'educació en el lleure». «L'accés és discriminatori i la futura llei catalana d'educació hauria de preveure l'educació en el lleure com un dret per a tothom», va afegir.CINC MILIONS D'EUROS


El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va inaugurar ahir al matí les jornades i va anunciar la pròxima convocatòria d'ajudes adreçades a ajuntaments i famílies per a l'organització d'activitats extraescolars, d'acord amb el Pacte Nacional per a l'Educació firmat el 30 de març del 2006. El Departament d'Educació concedirà aquest any 3,9 milions d'euros perquè les famílies organitzin activitats fora de l'horari lectiu. Als ajuntaments hi aniran 1,2 milions d'euros més. La iniciativa preveu que les escoles s'obrin per a aquestes activitats. Segons Maragall, «s'ha de consolidar un major ús de les escoles com a patrimoni social i més enllà de la seva funció lectiva». «És l'hora que la societat reconegui l'espai de l'oci educatiu i el rol que li toca des del punt de vista de servei públic», va afegir el conseller.

Els dirigents de la Fundació Catalana de l'Esplai es mostraven molt satisfets de la presència de Maragall en les jornades i recordaven que era la primera vegada que el més alt responsable del departament assistia en unes jornades de la fundació.

Durant les jornades es van presentar trenta experiències d'èxit relacionades amb el lleure que són poc conegudes i que ara els directius esperen que es puguin estendre.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.