| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 16 d'abril de 2021


divendres, 2 de febrer de 2007
>

Vallès. Rubí millorarà la xarxa d'autobusos creant tres línies més amb menys trajecte i amb major coordinació

L'adjudicatària farà unes cotxeres a la ciutat per evitar anar a Sabadell

MAR CARRERA. Rubí
L'Ajuntament de Rubí ha adjudicat el servei urbà de transport de viatgers a Corporación Española de Transporte SA (Cetesa), una empresa que en deu anys ha de reorganitzar les línies d'autobús actuals, que passaran de tres a sis, i millorar freqüències horàries amb la reducció dels recorreguts i la major coordinació amb els CAP o altres punts, com ara l'IES Estatut, una zona fins ara desatesa. Per evitar el trajecte fins a Sabadell, la concessionària farà unes cotxeres a Rubí, al Molí de la Bastida.


+ Un autobús de la línia 1 circula pel carrer Cadmo de Rubí, ahir. Foto: M.C.

La renovació de la xarxa d'autobusos de Rubí serà, en paraules del responsable de l'Institut de Medi Ambient de l'Ajuntament de Rubí, Pere Sió, «un canvi total i significatiu d'un model a un altre». El consistori ha adjudicat a l'empresa Cetesa la gestió del servei urbà de transport públic, una concessió a deu anys que té un pressupost d'1.250.000 euros. Des del 1998 no es renovava la xarxa d'autobusos a la ciutat, que de tenir tres línies d'una mida mitjana de 16,47 quilòmetres cadascuna, ara passarà a tenir-ne sis d'11,47. Així, els recorreguts llargs i rígids de les línies actuals –especialment la 1 i la 3– s'escurcen i s'hi afegeixen, a més, línies circulars, fins ara inexistents, però alhora s'augmentarà un 30% la cobertura del territori. Amb la creació de 69 parades més, la nova concessió pretén que un 83% de la població de Rubí tingui a menys de 150 metres un punt per agafar l'autobús, segons va apuntar ahir el regidor de Medi Ambient, Xavier Reinaldos.

Les dades facilitades per l'IMMA, a més, situen l'augment mitjà de les freqüències de pas dels vehicles en un 38,7%, un percentatge que es traduiria en una reducció d'uns 10 minuts de mitjana en deu punts de la ciutat que connecten amb l'estació dels FGC, una de les centralitats que tindrà la nova xarxa, a més dels CAP, el futur hospital i la nova biblioteca.

A més, l'adjudicatària construirà al polígon del Molí de la Bastida de Rubí, al costat del nou parc de neteja, unes cotxeres amb capacitat per a 15 autobusos i un taller de reparació, neteja i oficines. S'evitarà així la pèrdua d'hores i el cost de desplaçar-se a les que hi ha a Sabadell. NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Ca n'Oriol tindrà bus

>Rubí crea tres noves línies de bus urbà més curtes i coordinades

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.