| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 16 d'octubre de 2021


divendres, 2 de febrer de 2007
>

El consum elèctric cau a Catalunya un 3,3% durant els cinc minuts de l'apagada

L'acte es nota més en edificis simbòlics que a les llars

EMMA ANSOLA AGÈNCIES. Barcelona
El consum elèctric a Catalunya va provocar una baixada d'un 3,3% quan faltaven cinc minuts per les 8 del vespre respecte al que s'estava consumint un minut abans. L'apagada es va fer notar en edificis singulars de Catalunya, com ara la Sagrada Família, el Museu Nacional d'Art i la catedral de Girona, mentre que la incidència va ser menor en els habitatges.


 Foto: T.GARRIGA J.SOLER

+ Apagada de llums al Macba de Barcelona (dalt) i a la catedral de Girona. Foto: T.GARRIGA J.SOLER

El consum elèctric va passar dels 7.504 als 7.251 megawatts, un 3,3% menys respecte al que es consumia abans de l'apagada. Fonts de la companyia Fecsa Endesa, responsable del 95% del consum a Catalunya, explicaven, però, que a grans trets durant aquesta franja horària ja és habitual que es registri un descens del consum. A més a més, ahir les temperatures eren càlides i, per tant, sense l'encesa d'aparells de calefacció ja es preveia que la incidència podia ser menor. El consum d'electricitat en l'àmbit domèstic només representa un 20% del total del consum.

L'apagada de llum es va fer notar sobretot en edificis singulars de les principals ciutats catalanes gràcies al fet que a última hora d'ahir ja van ser moltes les administracions que es van afegir a la convocatòria. A Barcelona es van apagar els llums de les façanes d'edificis com ara la Sagrada Família, el Museu Nacional d'Art, el Mercat de les Flors, el Palau de la Virreina i la Casa Batlló, i els mercats municipals i 1.300 establiments comercials es van afegir a la iniciativa. A Girona es va deixar sense llum la catedral i l'església de Sant Feliu, i carrers cèntrics de la ciutat. Tarragona va apagar els llums de l'ajuntament.

Amb tot, més que estalviar l'objectiu de l'acte d'ahir era conscienciar la gent de la necessitat de reduir el consum energètic i més quan avui es donarà a conèixer l'informe que sobre el canvi climàtic al planeta han portat a terme al llarg de sis anys 2.500 científics de més de 130 països. L'informe assenyala que l'escalfament pot arribar a fer augmentar entre 2 i 4 graus la temperatura del planeta i que la principal causa d'aquest augment és l'acció de l'home. NOTÍCIES RELACIONADES

>L'energia nuclear, passat o futur?

>Apagada simbòlica contra el canvi climàtic.

>Apagada simbòlica contra el canvi climàtic.

>Apagada reivindicativa.

>Apagada simbòlica contra el canvi climàtic.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.