| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 18 d'octubre de 2021


dijous, 1 de febrer de 2007
>

Posen lectors de matrícules per evitar que els residents al Bages no paguin el peatge de les Fonts

Els de Mollet, Alella i el Cadí també són gratis des d'avui per a usuaris habituals

EMILI AGULLÓ. Barcelona
La gratuïtat dels peatges de les Fonts i el túnel del Cadí (C-16), Mollet (C-33) i l'accés a Alella (C-32) per als residents a les àrees d'influència de les vies ha entrat en vigor aquesta mitjanit. Tot i així, la concessionària de l'autopista Terrassa-Manresa (Autema) ha anunciat la instal·lació d'un sistema per detectar els conductors del Bages que opten per domiciliar un Teletac a Terrassa, Rubí o Sant Cugat, i evitar que se'ls apliqui automàticament el descompte a les Fonts.


+ Al tram comú de la C-58 i la C-16 a Terrassa detectaran quins cotxes provenen del Bages. Foto: J.A.

Tres dels anomenats peatges metropolitans són gratuïts des d'aquesta matinada per als residents a l'àrea d'influència de cadascun dels trams d'autopista, de la mateixa manera que la barrera de pagament del túnel del Cadí, que passa a ser de franc per als usuaris que resideixen a les comarques de l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya.

En paral·lel a l'entrada en vigor de l'exempció de pagament per a usuaris habituals, Autema –l'empresa que té la concessió de la C-16 entre Terrassa i Manresa– ha instal·lat un sistema electrònic de lectura de matrícules per detectar els vehicles que, tot i tenir un Teletac domiciliat en una entitat bancària de Terrassa, Rubí o Sant Cugat, provinguin o es dirigeixin cap al Bages. El control es farà a través d'una sèrie de càmeres col·locades al tronc central de la C-16, però també a la C-58 –l'alternativa gratuïta a l'autopista de pagament entre Terrassa i Manresa– per captar aquells vehicles que vinguin o vagin a altres poblacions que no siguin les beneficiades per la mesura.

Els sistemes de control de les matrícules ja s'apliquen per controlar, per exemple, els vehicles que cada dia accedeixen al centre de Londres i han de pagar un peatge urbà. Al marge d'Autema, però, les concessionàries dels trams de la C-33 entre Barcelona i Montmeló, l'accés al municipi d'Alella des de la C-32 i el túnel del Cadí no es plantegen de moment introduir aquest sistema de control, com reconeixien ahir fonts de Política Territorial i Obres Públiques. En el cas de la barrera de la C-33, alguns conductors d'Osona i la part septentrional del Vallès Oriental s'estalvien part del peatge amb un Teletac domiciliat en una sucursal bancària de Mollet.EL CAS DE TARRAGONA
Des de fa algun temps, Acesa no cobra l'import del peatge als vehicles que circulen exclusivament pel tram de l'AP-7 comprès entre Torredembarra i Salou. La mesura havia de descongestionar l'N-340 al pas per Tarragona, però també va generar la picaresca d'alguns conductors –majoritàriament transportistes– que abandonen l'autopista a Torredembarra i hi tornen a entrar pel mateix punt per aconseguir un tiquet gratuït i no haver de pagar el recorregut fins a Salou.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Veus crítiques a Mollet

>Amb Teletac o targeta

>El govern estudia abaratir els peatges als cotxes que transportin més d'un ocupant

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.