| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 25 de maig de 2024


divendres, 26 de gener de 2007
>

Quintanas també expedienta el conductor que va pujar les escales de la Catedral

El responsable de Cultura proposa mesures «exemplars»

DANI CHICANO TURA SOLER. Girona
L'advocat Pau Llopart pot acabar castigat amb tres penitències pel pecat de pujar en 4×4 les escales de la Catedral que ell va confessar. A part de pagar els danys (encara no valorats) al capítol de la Catedral, ara Cultura ha anunciat que li ha obert un expedient que pot acabar en sanció i el fiscal li encarrila l'acusació judicial cap a un delicte de danys al patrimoni.+ Una seqüència de les imatges del Lada pujant per les escales de la Catedral.

El director en funcions dels serveis territorials de Cultura a Girona, Josep Quintanas, va demanar ahir a totes les parts implicades en l'afer dels desperfectes causats per l'advocat Pau Llopart a l'escalinata de la catedral de Girona, i que han d'emetre resolucions, que aquestes siguin «exemplars». Quintanas va anunciar ahir que la direcció general de Patrimoni del Departament de Cultura havia obert un expedient sobre els fets que pot tenir diverses conseqüències, depenent de la qualificació que facin de l'incident els serveis jurídics de la conselleria. L'expedient pot donar peu a des d'una simple sanció administrativa, és a dir, una multa, si es considera que és una falta, fins a la recomanació que la conselleria denunciï a la justícia l'infractor, si es considera que és delicte, sense que una mesura vagi en detriment de l'altra. Quintanas va explicar que, a efectes de l'administració, els desperfectes fets a l'escalinata són tan greus «com si s'haguessin fet al presbiteri, perquè tot forma part del monument i això és una agressió directa».

El director dels serveis territorials de Cultura a Girona va manifestar que les iniciatives que pugui tenir el Bisbat de Girona, com a propietari del monument, no condicionaran les de l'administració: «L'Església catòlica tendeix a perseguir el pecat i no el pecador. Vull recordar que l'administració és laica i, per tant, no ens inhibirem. Això no és un moment poca-solta d'una persona i no voldríem que es transmetés una imatge simpàtica o graciosa d'un fet que considerem molt greu.» Quintanas va manifestar que la tramitació de l'expedient es podria allargar fins a mig any.DECLARACIÓ AL JUTJAT
Pau Llopart va declarar ahir al matí al jutjat número 1 que instrueix el cas i es va ratificar en la declaració que va fer quan es va entregar a la Policia Municipal de Girona i va reiterar la seva voluntat de pagar els danys que va ocasionar als esglaons de la Catedral tan bon punt s'hagi fet el peritatge que ha encarregat el capítol de la Catedral. En la declaració hi era present una representant de la fiscalia que durant l'interrogatori va evidenciar la intenció d'acusar Llopart d'un delicte de danys al patrimoni històric, castigat amb penes d'entre sis mesos i tres anys de presó. Llopart va admetre que sabia que les escales de la Catedral formen part d'un monument històric i també que era coneixedor que hi ha tipificat un delicte contra el patrimoni històric. Però va assegurar que no era conscient dels danys que podia causar amb la seva acció.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Unes escales molt transitades

>Cultura obre expedient al jove que va pujar en 4×4 les escales de la Catedral

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.