| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 24 d'octubre de 2017


dimecres, 24 de gener de 2007
>

Pares separats es manifestaran a Tarragona per demanar una llei de custòdia compartida dels fillsN. SERRET. Tarragona

Homes separats amb fills i familiars es concentraran diumenge a les dotze del migdia a la plaça de la Font de Tarragona per reclamar una llei de custòdia compartida perquè «quan se separen els pares, els fills puguin continuar la relació amb el pare i la mare en igualtat», explica Óscar Jiménez, membre de la plataforma estatal Per la Igualtat i la Custòdia Compartida. Ell mateix afirma que «en el 99%» dels casos que arriben als jutjats, la custòdia del fill és de la mare, quan els pares se separen, i el pare passa a ser únicament «visitant».

Això succeeix «per motius sexistes o culturals», segons Jiménez, en què es concep el paper de la mare com a cuidadora i el del pare, com el que ha de guanyar els diners.

De fet, aquesta situació no només afecta els pares, sinó també els avis i àvies i altres familiars paterns que no poden veure el nen o nena. Malgrat que existeix una llei que «per primer cop parlava de la custòdia compartida», argumenta Jiménez, a la pràctica no ha servit, ja que establia que s'atorgava la custòdia compartida si els pares hi estan d'acord. Jiménez aclareix que si els pares estan d'acord en aquesta opció ja no arriben als tribunals i, per tant, aquesta norma queda sense efecte a la pràctica.CONTACTES AMB POLÍTICS
Tant la plataforma estatal com la Federació Catalana per la Custòdia Compartida han mantingut contactes amb polítics i grups parlamentaris, però lamenten: «Ens donen la raó però els costa fer el pas». Expliquen que el Codi Civil de Catalunya permet que el Parlament pugui regular tot allò que afecta la custòdia dels fills.

A banda de la manifestació de diumenge a Tarragona, cada dissabte es concentren a la plaça Catalunya de Barcelona.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.