| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 29 de juny de 2022


dimarts, 23 de gener de 2007
>

La UGT no ha presentat al jutjat l'anunciada denúncia de la cambrera

El sector està indignat perquè se sent fiscalitzat, ja que no s'ha dit el nom del polèmic restaurant

MÒNICA CABRUJA. Girona
La UGT no ha presentat encara al jutjat l'anunciada denúncia de la cambrera que ha acusat un restaurant de Girona d'haver-li proposat que avortés per renovar-li el contracte. Aquesta denúncia es manté aparcada al sindicat, ja que el testimoni que va afirmar que havia sentit l'amenaça s'ha fet enrere després que el tema hagi tingut tant de ressò mediàtic, segons va explicar ahir la secretària de política social, ocupació i dona de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa. L'associació d'hostaleria de Girona i radial ha enviat un comunicat intern als seus associats en què lamenta els perjudicis que han causat les declaracions.
«Han llançat la pedra i han amagat la mà.» D'aquesta manera valora el gerent de l'associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Jesús Pastor, el polèmic anunci de la UGT, en roda de premsa, d'una denúncia que ha arribat a aquest sindicat d'una cambrera que ha acusat el propietari d'un establiment de Girona d'obligar-la a avortar si volia que li renovés el contracte. La UGT va fer pública aquesta denúncia durant la presentació d'una guia per a la conciliació. El cas ha agafat molt de ressò mediàtic i el sindicat reconeix que se li ha escapat de les mans. «Ens han trucat mitjans de l'anomenada premsa rosa perquè ho anéssim a explicar i des del sindicat ens hi hem negat. Ho van esmentar i el que volíem era presentar la denúncia al jutjat però el testimoni (un company de la treballadora que va sentir l'amenaça) s'ha espantat per la dimensió que ha agafat el tema», va explicar la secretària de política social, ocupació i dona de la UGT a les comarques gironines. La UGT està ara pendent del que voldrà fer la treballadora afectada. «Ha de ser ella la que decideixi què vol fer i si ho tira endavant es podrà fer públic el nom del restaurant. En cas contrari, no podrem dir el nom», va indicar Bassa.COMUNICAT DEL SECTOR
L'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, que té 210 associats del Gironès i el Pla de l'Estany, ha enviat un correu electrònic al col·lectiu, en el qual es lamenta el possible perjudici que els han causat les declaracions de la UGT. «No es pot posar en dubte la professionalitat de tot el sector i aquesta generalització que s'ha fet sense concretar cap nom és un perill», va manifestar ahir a aquest diari el gerent de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial. La UGT ja va concretar que el polèmic restaurant no pertany a l'associació, però des d'aquesta entitat això no es considera suficient, ja que entén que el sector en general sí que resulta perjudicat. «Si no es volia dir el nom, s'hauria pogut explicar el mateix cas sense concretar de quin sector es tractava i de manera molt més general, sense especificar tant», opina Pastor. El president de la FOEG, Joan Fausto Martí, considera que s'ha fet una «relliscada». «El que calia fer primer era portar-ho al jutjat, abans de fer-ho públic, ja que, si no, repercuteix en tot el sector», diu.

El secretari general de CCOO a Girona, Aureli Àlvarez, manté que seria necessari poder especificar el nom, tot i que hi ha precedents en aquest sindicat d'alguna denúncia d'altres temes que s'han fet també sense concretar.DOLORS BASSA
SECRETÀRIA DE POLÍTICA SOCIAL, OCUPACIÓ I DONA DE LA UGT
«Se'ns ha escapat una mica de les mans. Vam posar el cas com a exemple i no esperàvem el gran ressò que ha tingut. Ara, l'afectada ha de decidir si fa públic el nom o no.»


JOAN FAUSTO MARTÍ
PRESIDENT DE LA FOEG
«Penso que ha estat una relliscada fer públic aquest tema d'aquesta manera. Les acusacions que s'han donat a conèixer sense concretar cap nom repercuteixen en tot el sector.»


AURELI ÀLVAREZ
SECRETARI GENERAL DE CCOO A LES COMARQUES DE GIRONA
«Seria necessari que s'arribés a fer públic el nom. No tenim dades sobre el cas, tot i que creiem que és un fet molt puntual que caldria poder aclarir.»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La UGT no ha presentat al jutjat l'anunciada denúncia de la cambrera

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.