| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


diumenge, 21 de gener de 2007
>

Veïns i entitats de Pineda porten al Síndic la ubicació de la depuradoraT.M.. Pineda de Mar

+ Imatge virtual d'on ha d'anar la depuradora. Foto: EL PUNT

El conflicte sobre l'emplaçament a Pineda de la depuradora de l'Alt Maresme no hiberna. Davant la confirmació que la Generalitat vol fer-la a primera línia de platja, veïns i entitats en contra de la decisió han recuperat la queixa que van fer al Síndic de Greuges i que van aturar durant les eleccions al Parlament en previsió que hi haguessin canvis.

Rafael Ribó, el síndic de greuges, ja té sobre la taula la documentació que l'associació de veïns Bellamar, la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda i Unió de Pagesos li ha fet arribar. L'objectiu és demostrar-li l'equivocació mantinguda per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de construir la depuradora de l'Alt Maresme a primera línia de la platja, entre Pineda i Santa Susanna. El president dels veïns, Jaume Calders, explica que amb el síndic havien contactat fa mesos. «Davant la immediatesa de les eleccions al Parlament van aturar el procés, perquè volíem esperar a veure qui dirigiria el Departament de Medi Ambient», recorda. Després de comprovar que en aquesta àrea no hi hauria canvis, els afectats van demanar al síndic que s'encarregués d'atendre el cas.

Davant l'anunci de l'ACA de mantenir, malgrat tot, la depuradora a la platja, veïns, pagesos i membres de la plataforma no s'han plegat de braços. David Pavon, un dels portaveus de l'entitat ecologista, assenyala que l'ACA disposa d'un document en el qual es fa constar «la inclusió irrenunciable d'un seguit de mesures a seguir» si la Generalitat no canvia d'idea. En aquest sentit, s'exigeix que la planta no faci pudor ni soroll, que s'inclogui el tractament terciari, que s'integri en el paisatge, que no es toqui sòl agrícola i que es doti d'un programa d'ús públic «per promoure'n la coneixença», entre altres punts.

El document també deixa clar que la construcció de la depuradora «en cap cas ha d'afavorir altres actuacions urbanístiques posteriors».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.