| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 2 de març de 2024


dissabte, 20 de gener de 2007
>

El poeta Adam Manyé, nou director territorial de Cultura de la Generalitat a Tarragona

Serà nomenat la setmana que ve, en substitució de la reusenca Teresa Felip

CARINA FILELLA. Tarragona
Era un dels noms que encara faltaven per completar la configuració del nou govern de la Generalitat a les comarques de Tarragona. El poeta i professor d'institut a Cambrils Adam Manyé (el Morell, 1967) serà el nou director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, i substituirà en el càrrec la reusenca Teresa Felip. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, el nomenament s'oficialitzarà, amb tota probabilitat, a començament de la setmana que ve.


+ L'escriptor Adam Manyé, nou director territorial de Cultura. Foto: EL PUNT

Va néixer al Morell fa 39 anys però se sent cambrilenc, ciutat en la qual residix i on exerceix de professor, a l'IES Cambrils II. Una feina que ara aparcarà per passar a ocupar el càrrec de director sels serveis territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. Adam Manyé, llicenciat en filologia catalana, i amb un bon currículum com a poeta i escriptor, substituirà la reusenca Teresa Felip, que ara retornarà a la seva tasca com a professora d'institut, tot i que tot sembla indicar que formarà part de la llista que el PSC presentarà a Reus en les pròximes eleccions municipals.

Adam Manyé ha rebut diversos premis literaris per la seva obra: l'Ausiàs March de poesia de Gandia 1993 per L'N-340 (Edicions 62); el Pin i Soler de narrativa (dins els Ciutat de Tarragona 1996), per Garites deshabitades (El Mèdol); i el Miquel de Palol de poesia 2002 per Finta (Edicions 62 i Empúries). Altres llibres de poemes seus són Entre malucs (La Gent del Llamp), Rèquiem + Clus (Arola Editors, amb pintures de Jordi Abelló) i Per versa (Arola Editors, amb fotografies de Maria Testa).

Manyé és membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i de l'Associació d'Escriptors del Camp de Tarragona. Precisament aquesta agrupació li va dedicar una de les seves trobades anuals, el 17 de juny de l'any passat.

Els organitzadors de l'acte (l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona i el departament de filologia catalana de la URV), van editar en aquell moment un opuscle sobre l'escriptor, que també es pot consultar en la pàgina web www.tarragonalletres.org/manye.html.

Adam Manyé, que habitualment pren part activa en diverses activitats culturals de les comarques de Tarragona, també va viatjar l'abril de l'any passat a Kaunas (Lituània), amb motiu de les Jornades de Cultura Catalana-Catweek.

El seu nomenament com a director territorial de Cultura al Camp de Tarragona s'oficialitzarà, amb tota probabilitat, a començament de la setmana que ve. NOTÍCIES RELACIONADES

>El poeta Adam Manyé, nou delegat de Cultura a Tarragona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.