| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 27 de novembre de 2020


dissabte, 20 de gener de 2007
>

L'empresa que fa obres a Cronista Sessé tala una vintena d'arbres en comptes de trasplantar-los

L'Ajuntament de Tarragona assegura que prendrà mesures contra la firma

MARIA F. NOGUERA. Tarragona
L'Ajuntament de Tarragona prendrà mesures contra l'empresa Itsem-Copcisa per haver talat una vintena d'arbres als carrers Hernández Sanahuja i Cronista Sessé. El regidor d'Urbanisme, Jordi Sendra, assegura que la firma tenia ordres d'arrencar-los d'arrel per poder trasplantar-los al Mur Verd que s'està fent al costat del polígon petroquímic sud, «però en canvi els ha destrossat». El consistori havia pactat amb l'AV Maria Cristina canviar-los per uns de més petits, ja que produïen molèsties.


+ Ahir les arrels dels arbres ja estaven arrencades. Foto: ROSA BONCOMPTE

«Demano disculpes per com s'ha fet», diu Sendra. El regidor lamenta que l'operació no hagi estat «acurada i amable, traient l'arbre del seu lloc i trasplantant-lo». En comptes d'això, els operaris van tallar els troncs amb serres mecàniques. Si bé la intenció és replantar-ne de nous, la desaparició dels arbres ha creat controvèrsia ciutadana. L'associació de veïns de Maria Cristina ho celebra, ja que precisament va ser l'entitat la que va proposar canviar-los de lloc. Segons explica Antoni Rebull, membre de l'AV, les arrels feien que s'aixequessin les rajoles de les voreres i fins i tot d'alguns baixos. A més, les espècies s'havien fet tan grans que les branques entraven per les finestres, de manera que fins i tot alguns veïns les tallaven des de les seves cases. Un altre problema era que «aquest tipus d'arbre creava una resina que feia la vorera perillosa perquè la convertia en una pista de patinatge», comenta Rebull.

Però altres habitants no han vist amb bons ulls la mesura i, de fet, aquesta setmana han aparegut pintades reivindicatives que titllaven «d'assassinat» la tala. Alguns veïns critiquen la «desinformació» amb què s'ha dut a terme. «Fa pena veure com a un barri que té un mínim de verd se li transforma el paisatge», diu Antònia Caballero. José Antonio Gómez relata: «Els arbres eren grandíssims i donaven vida. Ara, els han tallat a trossos i han arrencat les arrels.».

L'obra en què s'emmarca la polèmica és el condicionament de les voreres dels carrers López Peláez, Hernández Sanahuja i Cronista Sessé. Es tracta d'una actuació valorada en 725.000 euros i que el consistori preveu acabar a finals del mes de gener. NOTÍCIES RELACIONADES

>ICV reclama un cens

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.