| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'agost de 2022


dimecres, 17 de gener de 2007
>

La música catalana continuarà integrada a l'estand de la música espanyola en el Midem de Canes

L'entrada d'ERC a Cultura no fa recuperar un espai propi a la fira discogràfica

G. VIDAL A. VIVES. Barcelona
Com ja va passar l'any passat, la música catalana no tindrà un estand propi al Midem de Canes, la fira discogràfica més important d'Europa, que comença diumenge. A diferència de les Illes Balears i el País Basc, les discogràfiques catalanes compartiran l'espai de les espanyoles, amb el lema Sounds from Spain. «Hi anirem com l'any passat, que és com estava compromès. A partir d'aquí, veurem si cal prendre decisions», apunta el conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras (ERC).


+ Una imatge de l'estand compartit, l'any passat. Foto: EL PUNT

Xavier Marcé, director de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), de qui depèn el desembarcament català en el Midem de Canes, no té clara encara la seva continuïtat. Mentrestant, amb ERC al capdavant de la conselleria de Cultura, les discogràfiques catalanes tornaran per segon any consecutiu a la fira discogràfica més important d'Europa aixoplugades sota el lema Sounds from Spain, una decisió que va fer perdre l'espai propi de què disposava la música catalana en edicions anteriors i que, l'any passat, va generar polèmica. El desembre del 2005, Marcé va justificar l'estand compartit amb l'Estat a Canes per «guanyar prestacions», tot i que CiU va lamentar «la renúncia» del govern «a continuar promovent la projecció internacional de la indústria discogràfica» i ERC –ara, al capdavant de la conselleria de Cultura– va sol·licitar formalment al PSC una reunió per «analitzar el desenvolupament de les polítiques culturals del govern».

L'ICIC compartirà espai amb l'Institut espanyol de Comerç Exterior del Ministeri d'Indústria, l'SGAE i la Fundació Autor, tot i que el País Basc i les Illes Balears en tindran un de propi, com també el tindrà la discogràfica catalana Vale Music, que edita els discos dels cantants d'Operación triunfo. Una situació diferent, en definitiva, de la d'anys precedents: en temps de CiU era la direcció general de Promoció Cultural de la Generalitat qui organitzava l'estand de Canes i el 2004 i el 2005, quan l'Institut Ramon Llull (IRL) en va assumir la gestió, les discogràfiques catalanes compartien l'espai amb les companyies balears, que van deixar de compartir-lo arran de la crisi de la institució. «Seria més coherent que aquesta competència tornés a passar al Ramon Llull i que ens presentéssim al món en nom de la cultura catalana, que anéssim al Midem amb tots els companys dels Països Catalans que editen en català», apuntava la setmana passada en el seu bloc electrònic Joan Carles Doval, responsable de la discogràfica Picap, que fa 25 anys que assisteix al Midem.

La fira discogràfica més important d'Europa, a la qual enguany assistiran una trentena de discogràfiques catalanes, tenia inscrits la setmana passada 316 estands de 51 estats diferents. i s'espera una assistència de més de 10.000 professionals. El Midem començarà la seva 41a edició diumenge i l'acabarà el dia 25.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.