| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 de juliol de 2024


dissabte, 13 de gener de 2007
>

Barcelonès Nord. Els sindicats alerten de casos de «mobbing» entre els treballadors de l'Ajuntament de Santa Coloma

CGT i CCOO han rebut una vintena de queixes sobre assetjaments a la feina

A.B. I.M.. Santa Coloma de Gramenet
Dos dels tres sindicats amb presència a l'Ajuntament de Santa Coloma, CGT i CCOO, han admès conèixer vint casos d'assetjament laboral de treballadors. Segons representants dels sindicats, les queixes s'han produït sempre de manera anònima –la major part a través de la plataforma d'afectats creada el 2005–. La CGT denuncia, a més, que ni els caps de recursos humans ni el comitè d'empresa han fet res per resoldre la situació. L'Ajuntament no va voler fer cap declaració respecte al tema.


+ Dues treballadores de l'Ajuntament de Santa Coloma davant la porta, ahir.

Luis Ortega del sindicat CGT, minoritari a l'Ajuntament colomenc, assegura que tenen constància de l'existència d'assetjament laboral a uns quinze funcionaris municipals. «El mobbing es veu pels passadissos de l'ajuntament», explica. Ortega admet que entre els professionals presumptament pressionats hi ha molta por. Tanta que els afectats mai no han volgut donar la cara. «Nosaltres hem actuat d'intermediaris i els enviem els seus comunicats des dels nostres correus electrònics.» A finals del 2005 es va constituir una plataforma d'afectats per assetjament laboral que ha denunciat mitjançant comunicats anònims un reiterat assetjament verbal i una marginació manifesta des dels càrrecs superiors. Fonts de la CGT asseguren que ni el comitè d'empresa ni els caps de Recursos Humans han fet res per resoldre la situació i també lamenten la passivitats de tots els grups municipals.

D'altra banda, CCOO assegura també conèixer quatre casos d'assetjament laboral. Segons el sindicat, les queixes les van rebre fa un parell d'anys i de manera anònima. «Van dirigir-se a la seu central del sindicat i van explicar el problema. Com que no van voler fer públic els noms i cognoms el procés ni tan sol es va iniciar», explica Antonio Muñoz, representant de Comissions. Muñoz coincideix amb Ortega en el fet que la por de represàlies és la raó per la qual ningú s'atreveix a denunciar.

L'altre sindicat a l'Ajuntament, UGT, va dir ahir que coneix la situació, però va admetre que no ha rebut denúncies. L'Ajuntament no va voler fer, ahir, cap tipus de declaració sobre aquest tema. NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Comissió informativa

>Alerten de casos de «mobbing» a l'Ajuntament colomenc

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.