| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 de febrer de 2021


divendres, 12 de gener de 2007
>

Vallès. El Teatre Principal de Terrassa reobrirà el 2011 i les obres costaran 10 milions

L'Ajuntament presenta el projecte per recuperar l'històric edifici en dues fases per destinar-lo a diferents usos culturals

JORDI ALEMANY. Terrassa
El Teatre Principal de Terrassa, el singular edifici inclòs en el catàleg de patrimoni històric i artístic del municipi, tornarà a obrir les portes per oferir diversos tipus d'espectacles i esdeveniments culturals a partir de l'1 de març del 2011, coincidint amb els 100 anys des que va obrir les portes per primera vegada. L'alcalde, Pere Navarro, va anunciar que els treballs de rehabilitació costaran 10,5 milions i que es faran en dues fases. Primer es farà l'enderroc, els accessos i la caixa escènica a partir de l'abril, i la segona fase consistirà a fer de nou la platea i l'amfiteatre i la rehabilitació de la façana. A Sabadell, el president de la Generalitat, José Montilla, inaugura oficialment aquest vespre el Teatre Principal, on es farà la primera funció des que s'ha reformat.


 Foto: J.A.

+ Aspecte actual de la façana del teatre, que es rehabilitarà perquè s'assembli a la de la dreta, l'original. Foto: J.A.

La principal novetat de la presentació del projecte de rehabilitació de l'edifici dels arquitectes Enric Catà i Francesc Guàrdia de 1909, i que va anunciar Navarro, és el cost de la reforma, com reclamaven des que es va comprar els grups de l'oposició, CiU i el PP. En total els treballs ascendeixen a 10,5 milions i, de moment, estan garantits els diners –uns 4,5 milions a través del pressupost municipal i una subvenció de la Generalitat– per desenvolupar la primera fase, que consistirà en l'enderroc de l'interior de tota la part no catalogada per fer-hi una nova caixa escènica i els accessos. Les obres començaran l'1 d'abril i aniran en paral·lel a la redacció del projecte i les posteriors obres de la segona fase, que consistiran en la construcció de la platea i el nou amfiteatre i tots els serveis per als artistes i el públic al soterrani i a les altres tres plantes. Navarro va assegurar que aviat es parlarà amb el conseller de Cultura per «establir un procés de col·laboració entre administracions», i va afegir que també s'estudia buscar patrocinadors privats per finançar part de les obres.

Un dels arquitectes responsables del projecte, Xavier Fabré –també van fer la reconstrucció del Liceu de Barcelona–, va explicar que la platea tindrà un aforament màxim de 440 persones i l'amfiteatre, de 220, i que a la zona de descans del primer pis –foyer– es conservarà la barra de bar per oferir servei de càtering i restauració, i obert entre setmana perquè «val la pena dotar-lo d'una vida independent a la del teatre». Fabré també va confirmar que va quallar la idea exposada pel consell assessor format per directiu de les arts escèniques de fer una segona sala petita a sota de la cúpula de la façana que sigui multifuncional, és a dir, que s'hi pugui fer teatre de petit format, conferències i exposicions.

També es recuperaran elements arquitectònics ornamentals de la façana, com ara dues columnes de l'entrada que es van eliminar el 1941.

L'edifici

- Superfície total: 4.530 m², dividits en un soterrani i quatre plantes
- Situat al carrer del Teatre, està dissenyat per Enric Catà i Francesc Guàrdia, i es va construir el 1909. Va començar a funcionar el 1911.

El pressupost - Compra de l'edifici: 2,3 milions
- Compra de part de l'edifici adjacent: 129.265 euros
- Pressupost reforma: 10,5 milions

Calendari - Subhasta i adjudicació obres primera fase: gener i febrer del 2007
- Inici obres: 1 d'abril del 2007
- Inici 2a fase: gener del 2008
- Inauguració: 1 de març del 2011

Els usos - Espectacles de gran format; infantils i escolars; festival Tensdansa i de jazz; òpera de mitjà format; actuacions musicals de cantautors i ètniques; simposis; conferències; mostres...


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Inauguració a Sabadell

>La reforma del Teatre Principal de Terrassa costarà 10 milions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.