| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 27 de gener de 2022


dimecres, 10 de gener de 2007
>

L'alcalde de Cabrils va fer pràctiques de tir amb l'arma del cap de la policia

Manel Pérez, que no té llicència d'armes, va disparar tres trets a una diana d'una galeria

ADELA GENÍS SÍLVIA BARROSO. Cabrils
L'alcalde de Cabrils, Manel Pérez (CiU), va disparar tres trets en acabar unes pràctiques de tir obligatòries que feia la policia local en un club situat a Vilassar de Mar. Pérez va acceptar l'arma que li va oferir el cap de la policia local, Joan Susín, que el va «convidar» a fer punteria en una diana. Pérez no té llicència, condició indispensable per poder utilitzar qualsevol tipus d'arma. Tot i que nega que els tres trets que va disparar es puguin considerar una pràctica de tir, Pérez va haver de reconèixer el que havia fet en l'últim ple municipal, dies abans de Nadal, perquè li ho van retreure els regidors del grup Veïns Independents de Cabrils, a l'oposició.+ El club de tir del Maresme, situat a Vilassar de Mar. Al requadre, l'alcalde de Cabrils, Manel Pérez. Foto: A.G.

L'alcalde de Cabrils, Manel Pérez, va assistir el 21 de novembre a les pràctiques semestrals de tir dels agents de la policia local. Un cop acabades, el cap del cos, Joan Susín, va convidar-lo a provar punteria. «Vaig animar-lo i li vaig oferir la meva arma perquè pogués disparar», explica Susín. Pérez no va disparar on s'havien fet les pràctiques de tir, sinó en una galeria annexa. «Ho vaig fer seguint les indicacions del cap de policia. No tinc cap interès en les armes, ni he fet el servei militar», va explicar ahir.

«És una anècdota, perquè l'alcalde no té llicència d'armes ni hi té cap interès», assegura el cap de la policia. «A més, ho va fer sota la meva supervisió i la d'un monitor de tir», hi va afegir Susín. Un funcionari també va disparar sota la supervisió de Susín. En un comunicat enviat ahir per l'Ajuntament es considera que «l'alcalde no va fer cap tipus de pràctica de tir, perquè per pràctica de tir s'entén el fet de disparar un nombre elevat de trets, superior a 50».

Ara, el que no està clar és com s'hauria de sancionar la infracció. Fonts de la Guàrdia Civil van indicar que es tracta d'una negligència del cap de la policia, però no es pot actuar contra ell si no hi ha cap denúncia. Altres fonts, del món local, van indicar que el cas és un peix que es mossega la cua: un cap de policia local només pot ser sancionat per l'alcalde, i és evident que en aquest cas no ho farà. I la infracció de l'alcalde de fer servir una arma sense permís seria una falta administrativa lleu –ja que no va generar cap situació de perill– i només un jutjat contenciós administratiu, a instàncies d'una altra administració o d'un ciutadà, podria sancionar-lo. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un club de tir com el del Far West

>L'alcalde de Cabrils va fer pràctiques de tir amb la policia

>L'alcalde de Cabrils fa pràctiques de tir amb l'arma del cap de la policia

>L'alcalde de Cabrils va fer pràctiques de tir amb la policia

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.