| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 d'octubre de 2021


dimecres, 10 de gener de 2007
>

Maresme. Mataró obre en dos anys expedients a setze antenes de telefonia mòbil

L'Ajuntament ho justifica perquè les empreses hi han instal·lat components sense llicència municipal

LLUÍS ARCAL. Mataró
Mataró ha expedientat en els darrers dos anys 16 antenes de telefonia mòbil de la ciutat perquè s'hi havia instal·lat algun dispositiu sense tenir la llicència corresponent. D'aquestes 16 antenes, 9 corresponen a l'empresa Retevisión i 7 són propietat de Telefónica. El darrer d'aquests casos és la instal·lació que hi ha just a sobre de l'edifici de Telefónica del Camí del Mig, en què l'Ajuntament ja ha requerit l'empresa Telefónica que desinstal·li un dels components que no tenen llicència municipal a causa de la suspensió d'aquestes fa gairebé dos anys. Telefónica ja ha manifestat que recorrerà contra la decisió de l'Ajuntament.


+ L'antena de Telefónica del Camí del Mig, on s'ha de retirar un dispositiu. Foto: LL. ARCAL

L'Ajuntament de Mataró ha requerit a la companyia Telefónica que desinstal·li de l'antena de telefonia mòbil que té sobre l'edifici de la companyia al Camí del Mig un dispositiu que va instal·lar sense llicència municipal. Aquest dispositiu és el que utilitza el sistema UMTS, que permet que els mòbils anomenats de tercera generació puguin enviar diversos tipus de dades de manera més ràpida.

Tal com explica la regidora de Ciutat Sostenible, Quitèria Guirao (ICV), aquest requeriment a l'empresa de telefonia correspon a la suspensió de llicències per a la instal·lació de qualsevol component de telefonia mòbil decretada per l'Ajuntament fa prop de dos anys, cosa que Telefónica no ha complert en aquest cas. Aquest, però, segons Guirao, no és un fet aïllat. «S'han obert 16 expedients d'aquestes característiques a tota la ciutat», deia Guirao. La regidora també va explicar que dels 16 expedients tramitats, la justícia ha donat la raó a l'Ajuntament en 7 dels casos. Guirao, a més, va explicar que està previst aixecar la suspensió de llicències per a operadors de telefonia mòbil «cap al mes d'abril, però no serà fins que la Generalitat aprovi definitivament el pla especial d'ordenació d'antenes telefòniques a la ciutat». La regidora de Ciutat Sostenible va remarcar la participació veïnal en el seguiment d'aquest pla.

Guirao també va avançar que està previst portar al ple del mes de febrer la nova ordenança reguladora de la instal·lació de les antenes, «cosa que podrà donar sortida als expedients iniciats fins ara». NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Els afectats volen un estudi epidemiològic independent

>Maresme. Telefónica hi recorre

>Mataró expedienta en dos anys setze antenes de telefonia mòbil

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.