| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 19 de setembre de 2021


dimecres, 10 de gener de 2007
>

L'empresa tèxtil Dogi planteja una primera retallada d'uns 65 empleats a la planta del Masnou

Els sindicats discutiran els llocs suprimits abans de parlar d'indemnitzacions

ORIOL RIBET. El Masnou
L'empresa tèxtil Dogi ha comunicat al comitè d'empresa que té intenció d'aplicar un pla de reducció de personal a la planta del Masnou, on l'empresa té la seu. Segons han explicat els sindicats, l'empresa ha presentat un estudi extern en el qual es recomana la supressió d'uns 80 llocs de treball, si bé segons els sindicats alguns d'aquests llocs ja estan vacants, de manera que al final els acomiadats podrien ser entre 65 i 70. Dogi fa anys que acumula pèrdues i està centrant el negoci a l'Àsia.


+ El president de Dogi, Josep Domènech, en la darrera junta, al desembre. / Foto: QUIM PUIG

El comitè d'empresa fa temps que sap que la plantilla actual de la planta del Masnou (on treballen unes 500 persones) es reduirà. El motiu és que l'empresa fa temps que centra gran part de la fabricació a l'Àsia, on té plantes a la Xina, Tailàndia, les Filipines i, d'aquí a poc, a Sri Lanka. A més, la fabrica actual del Masnou, situada al centre del municipi, es traslladarà aquest any o el que ve als afores, i aquest trasllat s'aprofitarà per adaptar la planta a la nova realitat de l'empresa. Arran d'això, la direcció ha presentat als sindicats un primer document en el qual adverteix que sobren uns 80 llocs de treball, si bé curiosament cap és de producció. Segons el president del comitè d'empresa, José Labrador, «la part de producció, que representa aproximadament la meitat de la plantilla, ja està sota mínims després de l'últim expedient de regulació d'ocupació, que va afectar 33 persones». En aquella ocasió, els acomiadats van ser voluntaris que es van acollir a les indemnitzacions proposades per l'empresa. Labrador diu que abans de parlar de diners volen estudiar quins llocs es proposen suprimir i per què. «Volem veure com queda cada departament, i que no es posi en qüestió la seva continuïtat», assenyala.

Entre la plantilla de Dogi, el convenciment que les retallades de personal continuaran és general. Tot indica que l'empresa intentarà fer un procediment semblant al del 2004 i buscar voluntaris per aprimar la plantilla i aconseguir l'objectiu que s'ha fixat: un estalvi d'uns cinc milions d'euros a la planta del Masnou els propers mesos. La direcció de Dogi se sent pressionada per emprendre accions d'aquest tipus per millorar els resultats. L'empresa té pèrdues des del 2001 i, tot i que assegura que el creixement exterior li permetrà sortir del pou, per ara no es veuen els fruits d'aquesta estratègia. Un grup d'accionistes minoritaris de Dogi s'ha unit i ha creat una plataforma per pressionar la direcció de l'empresa. Entre les accions que reclama destaca justament la retallada de plantilles a les plantes europees (la del Masnou i la d'Alemanya).

A banda dels problemes amb la planta del Masnou, que considera sobredimensionada, Dogi ha topat amb altres dificultats els darrers mesos. En primer lloc, la multa de 100.000 euros que li ha imposat la Comisión Nacional del Mercado de Valores per operacions que es poden considerar manipulacions del mercat. I, en segon lloc, el fet de veure's obligat a repetir la junta d'accionistes del desembre la setmana que ve per una errada formal. Molts contratemps per a una empresa que intenta remuntar el vol després d'anys difícils.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.