| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 17 d'agost de 2018


dissabte, 6 de gener de 2007
>

Acciona instal·la els molins del primer parc eòlic de la Conca, a la serra del TallatEL PUNT. Passanant i Belltall

+ Els molins tindran 80 metres d'altura. Foto: JOSEP LLOSES

Ja no hi ha marxa enrere per la proliferació incessant de parcs eòlics a la Conca de Barberà. La grua que ha de servir per col·locar els aerogeneradors del que serà el primer a entrar en funcionament ja està instal·lada des de fa dos dies. La serra del Tallat, a Passanant i Belltall, és doncs el primer paisatge que quedarà sotmès a la presència d'aquests molins gegants. L'empresa promotora, Acciona, invertirà 42.619.149,28 per a la instal·lació de 33 molins de 1.500 kW cadascun i una potència global de 49.500 kW. Els aerogeneradors estaran formats per torres tubulars de 80 metres d'altura i tres pales de 77 metres de diàmetre. El projecte també preveu la construcció d'una subestació pròpia a la zona de Montblanquet.

A Passanant i Belltall també hi ha en previsió dos parcs eòlics més, el de Les Forques I i II, més una subestació, promoguts per Gerr Grupo Energético XXI SA. La potència d'aquests tres parcs suma fins a 81,5 Mw i la inversió global, de 83 milions d'euros, implicarà la posada en marxa de 51 molins. A la Conca hi ha en projecte tres parcs eòlics més, amb 53 molins i una potència de 106 Mw.

La instal·lació d'aquests parcs ha generat discrepàncies entre alguns dels afectats directes perquè les indemnitzacions sovint no són les que consideren més justes, però també es generaran llocs de treball i ingressos addicionals a les arques municipals.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.